Sini Suihko palaa Viinijärvelle

9.11.2023

Seuran oma kasvatti

Tässä kuussa 23-vuotta täyttävä Viinijärven Urheilijoiden kasvatti Sini Suihko palaa "vinkkupaitaan" ja lähtee nostamaan muiden tavoin Naisten Suomensarjajoukkuetta kohti Ykköspesis tavoitetta. Sini on viimeksi pelannut Joensuun Mailassa 2022 Naisten Superpesistä ja nyt välivuoden jälkeen on tekemässä innostuneena paluuta kentälle.

Yllättävän helppo päätös

Sini työskentelee ja asuu Joensuussa ja varmasti lyhyt välimatkakin helpotti päätöstä. Päätös kentille paluusta ja nimenomaan Viinijärvelle kypsyi jo kesän aikana seuratessa pelejä. 

"Paras versio pelaajasta minästä"

Mihinkään jäähdyttelylinjalle Sini ei todellakaan ole lähdössä. Lähden nauttimaan täysillä joukkueen mukana ja panostamaan harjoitteluun ja peleihin. Haluankin olla paras versio pelaajana, mitä olen koskaan ollutkaan. Sini on aloittanut syksyllä jo harjoittelun joukkueen mukana.

Mitä jos en osaakaan?

Päätöksen jälkeen tuli hetken tunne, jos en osaakaan enää, mutta nopeasti sekin karisi pois ajatuksista. Harjoituskausi on pyörähtänyt yllättävän hyvin käyntiin. Asiaakin jo tullut ja ennen kaikkea joukkue ottanut minut hienosti vastaan.

Etukentälle ja etenemään

Viinijärven Urheilijoissa aikanaan E-Tytöissä aloittanut ja aina C-Tyttöihin asti pelannut Sini siirtyi JoMa:n B-Tyttöihin, kun Viinijärvelle ei saatu omaa joukkuetta. Pari kautta meni myös Naisten Ykköspesistä pelatessa Kuopiossa. Matkan varrella Sinistä on kouliutunut sieppari ja kokemusta löytyy myös superpesiksestä. Sini sanoikin että siepparina kun on pelannut, "niin täytyy vähän päässä olla vikaa" ja naurahtaa perään. Sisäpelissä olen paljon pelannut numerolla 1 ja 2, ja kentälle pitää päästä etenemään ja haastamaan vastustajan ulkokenttää.

Sini täyttää toiveemme

Haimme ulkopeliin joukkueeseen johtavaa etukenttäpelaajaa, sekä sisäpeliin puhdasta nopeaa, röyhkeää kärkietenijää. Meillä kävi "lottovoitto", kun Sini täyttää molemmat kriteerit.

Saamme rutkasti kokemusta mukaan matkaamme. Nuoresta iästään huolimatta Sini on ollut aikoinaan nostamassa JoMa:a ykköspesikseen sekä superiin, joten tietää mitä se vaatii ja varmasti pystyy myös auttamaan meidän nuorekasta joukkuetta.

Nousu on täysin mahdollinen

Sanoo Sini Suihko rauhallisesti jalat maassa. Se kuitenkin vaatii sen että kaikki sitoutuvat tekemään töitä joukkueen eteen. Uskoa pitää olla koko ajan tekemiseen ja kehittää varsinkin ulkopeli vahvaksi.

Hauska kommellus

Tähän väliin haastattelua kysyn Siniltä jotain erikoista tapahtumaa matkan varrelta. Sini muistaakin huvittuneena yhden tapahtuman. "Pelissä taisi olla 1-2 tilanne ja en nyt muista missä pallo oli ja etenijät juoksivat edestakaisin monta kertaa siksakkia ja me huidoimme kotipesässä ja tilanne meni nauramiseksi ja tilanne päättyi siihen että pari paloa ja vuoronvaihto" Sini toteaa.

Viinijärven Pallokenttä on hieno paikka

Olen aina tykännyt pelata Viinijärvellä kun Pallokenttä on hieno ja kenttä on avara. Kaikille kannattajille haluan sanoa että kesällä viimeistään tavataan.

Kiitän Siniä haastattelusta ja toivotan oikein hyvää paluuta kentille. Edessä on kuitenkin onneksi vielä pitkä talvi.

Maksu