Niilo Huikuri haudanlepoon

Sopeutuva ja hyväntuulinen kansanmies Niilo Huikuri siunattiin haudanlepoon lauantaina 2.9.2023 Viinijärven kirkossa läheisten läsnä ollessa.

Niilo Huikuri toimi Viinijärven Urheilijoiden puheenjohtajana vuosina 1987–1992. Hän tuli puheenjohtajaksi yleisseuran ”kituvuosina”, jolloin ViU alkoi Kosti Parviaisen vetämänä keskittyä naisten ja tyttöjen pesäpallotoimintaan, seuran muiden lajien jäädessä vähemmälle huomiolle. Niilo Huikurin puheenjohtajuus osui naisten pesäpallon menestysvuosiin, kun seuran joukkue saavutti kolme hopeaa, pronssin ja Suomen mestaruuden. ViU-ilmiö tuhatpäisine kannattajineen oli syntynyt.

Huikuri oli urheilumies henkeen ja vereen. Hänen päälajinsa oli hiihto, jossa hän edusti Viinijärven Urheilijoita. Maatalon työt vaikeuttivat uran etenemistä pitäjänmestaruuksia pidemmälle – niitä hänellä olikin useita urallaan. Mäkihyppykin kuului lajivalikoimaan yhdistetyn kilpailuihin osallistuessa.

Järjestöihmisenä ja talkoolaisena Huikuri myös tunnettiin. Hän lähti pyydettäessä mukaan erilaisiin yhteisiä asioita eteenpäin vieviin hankkeisiin ja tehtäviin, joissa tarvittiin ahkeraa ja kaikkien kanssa toimeen tulevaa henkilöä. Niilo Huikuri oli mm. Käsämän vesisosuuskunnan perustajajäsen ja ensimmäinen puheenjohtaja. ViU:n pääosin omistamaa tilitoimisto Lipertili Kolmostakin Huikuri oli henkilöosakkaana perustamassa ja käynnistämässä. Hän kuului myös Lähivakuutuksen hallintoon.

Sukutila Liperin Kiiessalossa työllisti vielä vuosikymmenet, vaikka tilan isännyys oli siirtynyt Jari-pojalle.  

Viinijärven Urheilijat ottavat osaa omaisten suruun