Liitto-Lehdistö 2014

Yhtenä tapahtumana seuran sadan vuoden taipaleen juhlinnassa oli PPL:n seuralle myöntämä oikeus järjestää naisten Liitto-lehdistö arvo-ottelu Viinijärven uudella tekonurmella.

Naisten Liitto-Lehdistö-ottelun valitsijoina toimivat edelliseen kauteen uransa lopettanut huippupesäpalloilija Sanna Luoma ja Karjalaisen urheilutoimituksen päällikkö Heikki Arppi. He valitsivat ensin pelinjodon kummallekin joukkueelle. Viinijärven Urheilijat Halli-SM-pronssille luotsannut Antti Yli-Saunamäki valittiin Lehdistön joukkueen pelinjohtajaksi arvo-otteluun. Seurajoukkueesta tuttu aisapari Laura Jehkonen on nimettiin kakkospelinjohtajaksi. Liiton pelinjohtokaksikko muodostui Lapuan Virkiän kolmeen peräkkäiseen mestaruuteen luotsanneista Jukka Liikalasta ja Timo Kankaanpäästä.

Antti Yli-Saunamäki lehdistölle otteluennakossa: 

"Paljon on mukana arvo-otteluiden ensikertalaisia ja nuoria pelaajia, joilla on nyt näytönpaikka. Todella rohkeasti lähdemme hyökkäämään, sellainen on oma pelitapani muutenkin. Molemmissa joukkueissa on kovasti sisäpelivoimaa ja meillä sellainen jokerikolmikko, että paikasta kuin paikasta voidaan yllättää. Merkkipeli täytyy toki pitää riittävän yksinkertaisena, kun joukkueen kanssa ei ehditä pitkään olemaan yhdessä."

Liiton joukkue:

Kira Andersson, Virpi Hukka, Emma Nieminen, Tiina Tolonen Jyväskylän Kirittäret; Jenna Kammi-Rahnasto, Janette Lepistö, Elina Mäki, Emmi Viitala Lapuan Virkiä; Miia Karppanen Rauman Lukko; Inka Pietilä ja Saara Suomalainen Viinijärven Urheilijat; Jenny Määttä Vuokatin Veto.

Lehdistön joukkue:

Niina Härkönen Viinijärven Urheilijat; Riikka Karppinen Vuokatin Veto; Essi Kylli Kempeleen Kiri; Enni Kylä-Kause ja Saija-Maria Saari Lapuan Virkiä; Milla Lindström, Susanna Puisto ja Carita Toiviainen Porin Pesäkarhut; Mirka Rintamäki ja Hanna Väisänen Rauman Lukko; Hanne Parviainen Lappeenrannan Pesä Ysit; Nina Taipale Mansen Räpsä.

Viinijärvellä pelattu arvo-ottelu oli kahden hyvän ulkopelijoukkueen kohtaaminen, jonka ratkaisijaksi nousi supervuorossa ainoan juoksun lyönyt Lehdistön ja Lapuan Virkiän Saija-Maria Saari.

Järjestyksessään 11:s naisten Liitto-Lehdistö ottelu tarjosi Viinijärven Pallokentälle saapuneille 627 katsojalle odotetun hyvää ulkopeliä molemmilta joukkueilta. Lehdistö otti historian kolmannen voittonsa supervuoron jälkeen jaksoin 2-1 (3-1, 1-3, 1-0).

Myös maan kahden parhaan lukkarin, Liiton Jenna Kammi-Rahnaston (Virkiä) ja Lehdistön Niina Härkösen (ViU) vaihtelevilla syötöillä oli oma osansa sisäpelin tehottomuuteen.

Härkönen palkittiin kotikentällään kentän parhaana, joka merkitsi myös valintaa heinäkuiseen Itä-Länteen.

- Ulkopeli kesti meillä hyvin ja oltiin räpylässä tänään aika hyviä, Härkönen kommentoi.