2000 - 2013

Seuratoiminnan kehittäminen

Viinijärven Urheilijoilla oli pitkä menestyksetön aikakausi 1990–luvun lopusta pitkällä 2000–luvun ensimmäiselle vuosikymmenelle. Tätä aikaa ei kuitenkaan käytetty laiskotteluun, vaan seuran johtoa koulutettiin ja seuratoimintaa kehitettiin erilaisten hankkeiden kautta.

Kärkietenijät -koulutus

Vuonna 2008 ViU osallistui Pesäpalloliiton järjestämään kärkietenijät seuraohjelmaan, johon oli valittu kymmenen Super- tai Ykköspesisseuraa. Ohjelman tavoitteena oli kehittää ja luoda työkaluja seuratoiminnan parantamiseen, auttaen samalla seuroja matkalla kohti huippua sekä monipuolisempaa seuratoimintaa. Kärkietenijät ohjelmassa nimettiin mukaan lähteneille seuroille seurakummit. ViU:n kummiksi tuli Pirjo Mäkelä, jonka panos ja sitoutuminen auttoivat paikallisen seurajohtokunnan työssä huomattavasti.

Kärkietenijät hankkeessa ViU sai oppia muilta siihen osallistuneilta seuroilta, ja vastavuoroisesti jakoi kokemuksiaan muille seuroille. Hanke sisälsi myös oman toiminnan analysointia, strategista suunnittelua, toimintojen dokumentointia, seuran markkinointia ja taloushallinnon suunnittelua. Hankkeen tuloksena syntyi seuran oma toimintakäsikirja, jonka tarkoitus oli helpottaa uusien seuratoimijoiden mukaantuloa ja parantaa seuran viestintään. Vuoden 2008 lopulla ViU:n puheenjohtaja Timo Palander sai Seurajohtajan palkinnon Pesäpalloliiton Itä-Suomen alueen kauden päätöstilaisuudessa, ja yhtenä perusteena palkinnolle oli juuri onnistunut kärkietenijät hanke, muun määrätietoisen seuratoiminnan kehittämisen lisäksi.

LIKE -hanke

Vuonna 2009 ViU osallistui Liikunnankehittämishankkeeseen (Like). Hankeen tarkoitus oli kehittää seuran toimintaa ja organisaatiota, sekä palkata asteittain alenevalla palkkatuella päätoiminen työntekijä kehittämään ja toteuttamaan hyvinvointipalveluita yhdessä kunnan ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. ViU:lle palkattiin fysioterapeutti Hennariikka Virtanen lisäämään ryhmäliikuntapalveluita. Tavoitteena oli saada seuralle pysyviä hyvinvointituotantopalveluita ja sitä kautta myös vakiintunutta tulovirtaa seuran kassaan.

Like-hankkeen ryhmäliikuntatapahtumat, kuten jumpat ja zumbat, olivat suosittuja ja hankkeen kautta ViU:lle syntyi Kuntotiimi huolehtimaan kunto- ja aikuisliikunnasta. Vaikka Like-hankkeen tapahtumat olivat suosittuja, tuotti hanke seuralle taloudellista tappiota. Vuoden 2010 lopulla hankeen EU-tuki loppui ja ViU jatkoi hankkeen rahoitusta. Vuoden 2011 kesällä hankkeeseen palkattu työntekijä Hennariikka Virtanen irtisanoutui ja hänen paikalleen palkattu Riikka Karppinen ei pysynyt pelaajauransa takia täysimääräisesti paikkaamaan häntä. Like-hanke loppui keväällä 2012.

Nuorisovalmennuspäällikkö

Vuonna 2009 ViU lähti parantamaan seuran nuorisotoimintaa hankkimalla nuorisovalmennuspäällikön suoralla seuratuella. Tähän tehtävään valittiin Ari Paloaro, joka oli aikaisemmin toiminut valmentajan monissa miesten pesäpallojoukkueissa aina Superpesiksessä asti. ViU:ssa Paloaron tehtäviin kuului toteuttaa seuran tavoite tarjota Pohjois-Karjalan tyttöjunioreille mahdollisuus pelata pesäpalloa korkeimmalla mahdollisella sarjatasolla. Käytännössä Paloaro vastasi junioritoiminnan kehittämisestä ja ohjaajien koulutuksesta, sekä toimivan junioritiimin keräämisestä. Junioritoiminnan kehittäminen tuotti tulosta, esimerkiksi vuonna 2011 ViU:n juniorijoukkueita osallistui valtakunnallisille leireille. Näistä joukkueista valittiin myös ViU:n juniorityttöjä pelaamaan tyttöjen Itä-Länsi -otteluihin.

Teemu Vuorenpää (lyhennelmä historiikin tekstistä)

2010 järejstettiin Ulla Räsäsen 50 -v näytösottelu, joka oli samalla seuran kultamitalin 20 v juhlintaa.
2012 saatiin kauden alkuun uusi tulostaulu, kiitos haastekampanjan tuottaman seuraosuuden ja Liperin kunnan panoksen.