Valmennuslinja ja pelaajapolku

Pelaajapolku on kuvaus siitä, kuinka matka kohti Superpesistä tapahtuu. Yksilöt etenevät luonnollisesti yksilöllisten taipumustensa ja harjoitustaustansa mukaisesti, mutta pelaajapolku kertoo konkreettisesti, mitä taitoja, harjoitusmääriä tai valmennuksen sisällön painopisteitä tulisi eri ikävaiheissa olla.

Pesäpallovalmennus ViU:ssa tähtää siihen, että seuralla on mahdollisimman suuri pelaajaomavaraisuus korkeimmallakin sarjatasolla.

ViU seurana kannustaa lapsia ja nuoria harrastamaan monipuolisesti.

Perustan muodostaa laadukas pesiskoulu, joka tarjoaa matalan kynnyksen tulla mukaan pesisharrastukseen. Pesiskoulun kautta mahdollistuu mukaantulo ViU:n nuorimpiin harrastusryhmiin, E- ja F –ikäisiin.

E- ja F –ikäisissä toimitaan ”kaikki pelaa” periaatteella. Harjoittelu tukee niitä osa-alueita, joita lapsi kyseisessä iässä parhaiten omaksuu. Leikin ja onnistumisten kautta tuetaan oppimista ja viihtymistä harrastuksen parissa.

D- ja C –ikäisissä mukaan tulevat kilpailulliset tavoitteet. Harjoittelu tähtää edelleen ikäryhmän mukaisten ominaisuuksien kehittämiseen.

Junioriryhmissä voidaan järjestää soveltuvasti erilaisia yhteisharjoituksia joko ulkopuolisten ammattilaisten tai jo seuratoiminnassa mukana olevien valmentajien toimesta.

Edustusjoukkueen pelaajat toimivat juniorijoukkueiden kummeina. Näin heidän panoksensa esikuvina ja heidän osaamisensa tuodaan seuran junioreiden ja juniorivalmentajien käyttöön.

Tasoryhmien avulla on mahdollista yli ikäryhmätasojen vahvistaa ja kehittää pelaajan taitoja.

C- ja B –ikäisistä on enää lyhyt matka pääsarjatasolle. Kaikille urheilijoille tarjotaan tavoitteensa ja tasonsa mukaista harjoituksellista ja pelillistä toimintaa joko seuran tai naapuriseurojen aluesarjan tai valtakunnallisten sarjojen joukkueissa.

Ylimmällä sarjatasolla joukkue pelaa kilpailullisin tavoittein. Joukkue kootaan mahdollisimman paljon omista ja maakunnan pelaajista. Tarvittavat ”täsmähankinnat” pelaajavahvistuksiksi tehdään seuran johtokunnan ohjeistuksen ja hyväksynnän kautta.