Pesispersoona on poissa

Maakunnan pesäpallokentillä näkynyt ja kuulunut persoona Jorma ”Jopi” Timonen nukkui rauhallisesti ikiuneen 16.11.2022 läheisensä läsnäollessa.

Jorma Timonen oli tuttu näky raitapaidassa ja omatekoinen kevyt tuomarilaikka kädessään Pohjois-Karjalan pesiskentillä, niin Kiteellä, Joensuussa kuin Viinijärvelläkin. Jorma oli arvostettu ja oikeudenmukainen tuomari. Hän oli tuomioissaan jämpti ja reilu. Hän ei epäröinyt tuomioissaan eikä vetänyt kotiinpäin.

Ansioistaan pesäpallotuomarina Jorma Timoselle myönnettiin Suomen Pesäpalloliiton kultainen pelituomarimerkki vuonna 2014, kun ViU juhli sadan vuoden historiaansa.

Pesiskatsomoissa Timosten perhe oli tuttu näky vuosien ajan. Erityisesti koko perhe fanitti ja fanittaa edelleen Kiteen Palloa ja fanitus on valunut lapsenlapsiinkin.

Viinijärven toimintaan Jorma perheineen tuli tytär Tiinan pelaamisen myötä 1990-luvun alussa. Kun ei ollut laikkavuoro, niin Jorma ja Liisa nähtiin usein Viinijärven katsomossa vakiopaikoillaan katsomon ikkunan alla. Pelaajien oli mahtava kuulla Jopin kannustushuudot katsomosta, sillä ne kuuluivat varmasti.

Pelin ulkopuolella Jorma oli lupsakka luonne, jolta moni tuomarin alku on saanut myös hyviä oppeja.

Siunaus on toimitettu 9.12.2022 läheisten läsnä ollessa.

Perheen suruun osaa ottaen

Viinijärven Urheilijat ry