Kuuluttamon rakentaminen

Hiekkatekonurmi oli ollut muutaman vuoden aktiivisessa käytössä, kun Viinijärven Urheilijoille tuli uusi iso rakennushanke, uusi kuuluttamo. Viinijärven pallokentän yleisöystävällisyyttä oli parannettu vuonna 1995 uudella katsomolla ja vuoden 1997 alussa päätettiin kenttäolosuhteiden parantamista jatkaa uuden kuuluttamon rakentamisella.

Kuuluttamon rakentamisen kustannusarvioksi tuli 70 000 markkaa, joka oli ViU:lle liikaa. Rakennusurakkaa tarjottiinkin 60 000 markalla ja markkinointiyhteistyöllä Rakennusliike Eero Reijoselle.

Kauden päätteeksi marraskuun puolessavälissä ViU:n johtokunta ryhtyi nopeisiin toimiin kuuluttamon rakentamisen aloittamiseksi. Kuuluttamon elementtiosat tilattiin Pielisen Betonilta ja Pertti Antikainen huolehti rakennuskuvat urakoitsijoille sekä mittamiehet rakennustontille. Seppo Nykänen sen sijaan neuvotteli kokonaisrakentamisen ehdoista Eero Reijosen kanssa. Näiden toimenpiteiden takarajaksi asetettiin 24.11.1997 jolloin rakennustyöt olisi oltava organisoitu ja aluillaan. Ripeä toiminta auttoi ja kuuluttamon rakentaminen saatiin alkuun.

Kuuluttamon rakentamisen hoiti Rakennusliike Eero Reijonen 60 000 markalla. Rakennuselementit toimittaneen Pielisen Betonin osuus rakennusurakasta sen sijaan kuitattiin usean vuoden kestävillä mainospaikoilla Viinijärven pallokentällä. Samalla tavoin toimittiin myös kattotuolit toimittaneen Karelmentin kanssa. Kuuluttamo valmistui maaliskuussa 1998 ja sen yläkerta, josta pelejä kuulutettiin, oli toimintakunnossa kauden 1998 ensimmäisessä ottelussa.

Teemu Vuorenpää

 

Kuuluttamorakennus kesällä 2013 Suomisarjan joukkueen taustalla