Junioritoiminnan rahoitus

Juniorijoukkueen toiminta katetaan joukkueen kausimaksulla (pelaajapaketti), yhteistyökumppaneiden kautta tulevalla tuella, talkootyöllä saatavilla varoilla ja esim. kausittaisilla tuotemyynneillä, kioskituloilla ym.

Kausimaksun suuruus määräytyy joukkueen tekemän talousarvion pohjalta, jonka johtokunta vahvistaa.

Joukkue voi itse hankkia yhteistyökumppaneita. Kuitenkin on oltava yhteydessä seuran markkinointivastaavaan niin, että estetään päällekkäisyydet ja usean eri kysyjän yhteydenotot yrityksiin.

Ikäkauden mukaiselle pesisleirille osallistumiset kustannetaan myös joukkueen budjetista.

Vuosittain voi johtokunta päättää junioritoiminnan tukemisesta johtokunnan kustannuspaikan varoista esim. osallistumalla junioripäällikön palkkausmenoihin, hankkimalla kioskiin tarvittavaa tuotteistoa ym.

Joukkueilla on Liperin Osuuspankissa oma tili, jota joukkueen valittu rahastonhoitaja voi seurata ja käyttää. Rahastonhoitajat on koulutettu niin, että tilinkäyttö vastaa myös seuran kirjanpidon vaatimuksiin. Johtokunnan talousvastaava seuraa joukkueiden tilien käyttöä.

Pelaajapaketin määräytyminen

Junioripäällikkö ja valmentaja yhteistyössä osoittavat jokaiselle pelaajalle oman joukkueen.  Pelaaja maksaa tämän joukkueen pelaajamaksun, kuten myös ikäkauden mukaisen leirin osallistumismaksun. Jos pelaaja osallistuu ylemmän ikäluokan leirille, maksetaan kulut isompien joukkueen  budjetista. Tarvittaessa perheellä on mahdollisuus hakea tukea seuran stipendirahastosta.

Pelaajapaketin sisältö

  • Vakuutuksellinen pelaajalupa (lisenssi)
  • Sarjamaksut Pesäpalloliitolle
  • Junioripäällikön tuki junioritoiminnalle
  • Ohjatut harjoitukset koulutettujen valmentajien vetämänä
  • Pelit ja turnaukset
  • Välineet ja tilat, kuten pallot, peliasu, tilavuokrat
  • Seuran jäsenmaksu
  • Osallistuminen kesän pesiskouluun tai naperopesiskouluun

Joukkueen varojen siirtyminen kausien vaihtuessa

Joukkueiden tilien tilanne tarkistetaan vko 42 loppuun. Tilillä olevat varat jaetaan joukkueessa pelanneiden määrällä ja näin jyvitetty summa siirtyy pelaajan mukana oikean ikäluokan, eli syntymävuoden mukaan määräytyvälle joukkuelle