ViU 90 vuotta

90 –vuotisjuhlaa ViU vietti helatorstaina 20.5.2004. Viinijärven koulu oli koristeltu perinteisesti, samoin ohjelma noudatteli perinteistä suomalaista juhlaa, musiikkia ja juhlapuheita sekä pesäpallokentän muotoista täytekakkua kahvin kanssa! Koulun aulaan oli tuotu seuran historian aikana saavuttamia mitaleita, leikekirjoja ja muita vanhoja asiakirjoja sekä eri kausien pelipukuja yleisön katseltavaksi.

Eri järjestöt, naapuriseurat, yhteistyökumppanit ja yksityiset muistivat juhlivaa seuraa kukkasin, lahjoin ja pienin puhein.

Juhlatilaisuuden avauspuheessaan Seuran puheenjohtaja Liisa Timonen vertasi ViU:ta 90 –vuotiaaseen naiseen. Se, minne ollaan menossa, ei aina ole selvä, mutta toimeliaisuutta riittää eikä tätä leidiä kuopata lähitulevaisuudessa!

Juhlapuhujaksi juhlatoimikunta oli päättänyt pyytää ViU:n mestaruusjoukkueessa pelanneen Erna Kentalan. Hän olikin paneutunut asiaan ja toi puheessaan esille urheilun merkityksen kansanterveydelle. Myös kasvatuksellisen merkityksen Erna Kentala näki tärkeäksi – lapsi ja nuori oppii sietämään vastoinkäymisiä, eivätkä ne muussakaan elämässä sitten tule yllätyksenä. Siispä kilpaurheilun lisäksi seurojen harjoittamaa kunto- ja harrasteliikuntaa tulee tukea ja ihmisiä kannustaa toimintaan mukaan.

Juhlapuhuja muisteli myös Viinijärven hyvää henkeä, uutteraa ja sinnikästä harjoittelua sekä henkistä valmennusta, jotka yhdessä sitten johtivat mestaruuteen vuonna 1990.

Juhlassa palkittiin myös ansioituneita seuratyöntekijöitä. Pohjois-Karjalan Liikunta ry:n kultaisen ansiomerkin juhlassa saivat Jaakko Hirvonen ja Toivo Mäntynen. Hopeinen ansiomerkki myönnettiin Kosti Parviaiselle ja pronssinen Liisa Timoselle ja Pirkko Voutilaiselle. Pesäpalloliiton hopeisen tuomarimerkin sai Antti-Jussi Hirvonen. Tunnustusmerkin liitto myönsi Juha Kososelle ja ansiomerkin Seppo Nykäselle.