Super takaisin kärkikahinoihin

Urallaan 15 kautta miesten Superpesiksessä pelannut, seitsemän kertaa Itä–Lännessä edustanut ja viisi SM-mitalia pelaajaurallaan voittanut Marko Hovi vaihtoi maisemaa 2011, kun tie Kouvolan toiminnanjohtajan pestistä toi Viinijärven Urheilijoiden pelinjohtajaksi. ”Makon” kaksi vuotta kestänyt taival ViU:ssa tuotti ensimmäisellä kaudella runkosarjan viidennen sijan ja vuonna 2012 Hovi johdatti Vinkun mitalipeleihin. Hoville hienoimmaksi muistoksi Viinijärveltä jäi juuri mitalipeleihin pääsy seuran pitkän tauon jälkeen:

Neljän parhaan joukkoon pääsy oli huikea juttu. Hienointa siitä teki vielä tapa, jolla sen teimme. Lappeenranta tippui välieristä suoraan kolmessa ottelussa ja pääsimme pelaamaan mitaleista, Hovi muistelee.

Onnistuneiden kausien takeena Hovi näki pelaajien roolittamisen onnistumisen ja sen, että joukkueen työnteko ja yritteliäisyys saatiin siirrettyä pelaamiseen:

Työnteko oli talvella määrätietoista ja saimme yhdessä Paloaron Arin kanssa hitsattua joukkueesta ehjän kokonaisuuden. Onnistuimme repimään maksimit irti joka pelaajasta oikeaan aikaan ja oikeisiin hetkiin. Vuodesta 2012 jäi tosi hyvä maku, mutta kävimme harmittavan lähellä mitaliunelmaa, Hovi miettii.

Vuonna 2012 ViU tippui lopulta pronssipeliin, kun se hävisi välieräsarjan Kirittärille 3 – 1. Pronssin ViU:lta vei Porin Pesäkarhut, jotka kaatoivat ViU:n kahdessa ottelussa 2 – 0.

Välieräkauden joukkue saa Hovilta paljon kehuja:

Se oli yksi joukkuehengeltään parhaista joukkueista, joissa itse olen ollut. Joukkue oli hyvin sitoutunut ja määrätietoinen. Lisäksi se oli hyvin nälkäinen ja siitä aisti kuinka se halusi menestyä ja tehdä tulosta. Se tulos, mitä saimme, oli ansaittu. Sille joukkueelle olisi suonut kruunuksi mitalin, Hovi kertoo.

Viinijärven Urheilijat seurana on saanut kehuja Hovin puheissa vielä se jälkeenkin, kun tiet erkanivat välieräkauden jälkeen:

ViU on hieno seura, jonka taustalla on hienoja ihmisiä. Nautin Viinijärven Urheilijoissa olemisesta suunnattoman paljon. Kun tulee seuraan ulkopuolelta, näkee sen, miten tärkeää pesäpallo on Liperin kunnalle. Pesäpallolle on kunnassa tilausta ja yleisöä kävi hyvin. Seuran taustalla ihmiset tekevät hienoa työtä, hattua pitää nostaa, Hovi kehuu.

Juttu: Eeva Parviainen (julkaistu ViU Pesis #33)