Nuorten Superissa paikallispeli!

13.5.2024

Nuorten Superi ViU - JoMa 0-2 (2-5 ja 4-5)

Viinijärven Pallokentällä pelattiin maanantai-iltana tiukka paikallispeli, jossa vierailija Joensuun Maila haki voiton kotijoukkue Viinijärven Urheilijoista. Vaikka ottelu oli tasaväkinen ja kotijoukkueella oli varsinkin toisen jakson aikana kaikki ratkaisun avaimet omissa käsissä, oli kuitenkin Joensuun Mailan voitto täysin ansaittu.

Avausjakson kaksi ensimmäistä sisävuoroa menee hermoilun piikkiin.

JoMa tekee ensimmäisessä sisävuorossa kolme juoksua ja karkaa 0-3 johtoon. Kotijoukkue Viinijärvi saa sisäpeliä pyörimään kolmannessa sisävuorossa ja Kiida Helmisen hienolla lyönnillä tulee jo juoksun päähän. Kuitti tulee kuitenkin heti seuraavassa sisävuorossa Elsa Pippola lyö yhtä hienon lyönnin ja tuloksena kaksi juoksua ja jakso päättyy juuri näihin lukemiin eli 2-5 Jomalle.

Toisen jakson alussa Viinijärvi karkaa.

Uusittu sisäpelijärjestys rakentaa takapesät täyteen ja heti perään Sole Riissasen painuva lyönti yllättää takakentän, Solen kiertäessä kunnarin ja samalla lyönnillä kotipesään juoksivat Viivi Hirvonen sekä Tua Riissanen. Kiida Helminen lyö vielä Sole Riissasen kotipesään on tilanne jo 4-0.

JoMa tulee väkisin rinnalle ja hivuttautuu ohi.

Toisessa sisävuorossa tilanne kaventuu jo 4-2 kun Minea Martikainen ja Amanda Piiroinen onnistuvat kotiutuksissaan. Kolmannessa sisävuorossa Martikainen onnistuu toistamiseen ja tilanne 4-3. ViU saa rakennettua kolmostilanteita, mutta tällä kertaa kotiutukset eivät onnistu. Viimeisessä sisävuorossa Essi Pikkarainen tuo harhaheiton turvin tilanteeksi jo 4-4. Elsa Pippola jatkaa hyviä lyöntejä ja Tiia Rinkinen juoksee kotipesään jakson voittonumerot 4-5. Viinijärven viimeinen sisävuoro epäonnistuu ja näin toinen jakso myös JoMalle.