Nuorten Superi palasi tasolleen

6.6.2024

ViU - Kajaani 0-2 (0-2,3-5)

Tappiosta huolimatta Viinijärven Urheilijoiden Nuorten Superin tytöt taistelivat hienosti kovaa Kajaanin joukkuetta vastaan Pelissä oli myös hyvin tunnetta mukana. Vierailija Kajaani voitti ottelun ansaitusti 0-2 ja oli hiukan edellä sisäpelissä, mitä kuvaa hyvin kolmostilantee,t jotka Kajaani voitti 16-11.

Avausjakson voitti Kajaani 0-2 onnistuen pelaamaan kotijoukkueen kovat lyönnit pois. Tilannetta helpotti myös muutama merkkivirhe, jotka romuttivat harmillisesti sisävuoron. Kaikki kunnia kuitenkin vierailijalle, joka pelasi lähes virheetöntä ulkopeliä ja siihen voi olla tyytyväinen myös kotijoukkue.

Toisella jaksolla Viinijärvi viilasi sisäpelijärjestystä ja hiukan muutti myös lyöntiratkaisujaan. Toisen jakson alussa Viivi Hirvonen lyö takakentälle ja Aamu Riissanen tuo tärkeän avausjuoksun. Seuraavassa vuorossa Aamu tuo harhaheiton turvin tilanteeksi 2-0. Kolmannessa ulkovuorossa tuli hetken nukahdus ja ensiksi jäi palo tekemättä kärjen takana. Näin Kajaani sai palottoman ajolähtötilanteen nousten yrityksillään 2-2 tasatilanteeseen. Tämän jälkeen jäi kärjen takana toistamiseen palo tekemättä ja mahdollisuus lopettaa Kajaanin sisävuoro. Tilanne vaihtui vierailijan saamaan lahjajuoksuun ja vielä myöhemmin lyötyyn juoksuun ja kahden juoksun karkumatkalle. Kotijoukkue kavensi vielä Aamu Riissasen kolmannella tuodulla juoksulla, jakso kuitenkin Kajaanille 3-5 ja kolme sarjapistettä Kainuuseen.

Kotijoukkueen palkitut: Aamu Riissanen ja Ada Reijonen.

Kolmoskoppari Aamu Riissanen pelasi ulkopelissä hienosti 2-koppari Sole Riissasen kanssa. Aamu toi kotijoukkueen kaikki kolme juoksua. Ada Reijonen pelasi ulkopelissä polttolinjalla varmaa peliä ja pääsi varsinkin takatilanteessa polttamaan etenijöitä kotipesään. Lukkari Sara Rosti voi olla tyytyväinen ulkopeliinsä joka parani koko ajan ottelun loppua kohden. Vierasjoukkueen ykköset olivat kärkenä vahvasti pelannut Ellinoora Härkönen ja 1-vahti Neija Valli.

Joukkueet kohtaavat jo uudestaan ensi tiistaina 11.6. Kajaanissa.