B-tytöt talvisuperin lopputurnaukseen

25.2.2024

Kahdeksan parhaan joukossa

Lauantaina pelattiin kolmessa eri paikassa nuorten talvisuperin alkuturnaukset. Viinijärven joukkue lähti matkaan kohti Oulua klo 5.15. Oulun Lipon ja Viinijärven lisäksi lohkossa olivat Pattijoki sekä Kempele, jotka kaikki kohtasivat toisensa pitkän päivän aikana.

Ensimmäisenä Viinijärvi kohtasi Oulun, joka voitti kotiutuskisan jälkeen 2-1. Jatkossa voitimme Pattijoen ja Kempeleen puhtaasti 2-0. Oulu ja Viinijärvi keräsivät molemmat 7 pistettä ja jatkavat näin lopputurnaukseen Raumalle. Muut kaksi lohkovoittajajoukkuetta olivat Seinäjoki ja Rauma, jotka myös vahvistivat paikkansa lopputurnauksessa. Loput kaksi turnausta pelataan maaliskuun puolella.

Pitkän päivän iloinen päätös

Kuva on otettu heti kolmannen pelin jälkeen, kun Kempele oli voitettu. Kuvassa rokataan Sara Rostin johdolla.

Oulu peli meni kotareille saakka

Avausottelussa molemmat joukkueet pelasivat lähes virheetöntä ulkopeliä. Oulu teki voittojuoksun ensimmäisessä jaksossa viimeisessä sisävuorossa, joten jakso päättyi Oululle 2-0. Toisella jaksolla Tua Riissanen kotiutti kahdesti, Oulun tehdessä vain yhden juoksun. Toinen jakso päättyi Vinkulle 2-1. Kotareissa Viu teki kaksi juoksua, mutta Oulu pisti paremmaksi kolmella juoksulla ja voitti pelin 2-1.

Toisen pelin tohinat

Heti ensimmäisessä vuorossa koko päivän jokerina iskenyt Siina Kontturi löi kaksi juoksua ja heti perään Martta Muuttoranta puhkaisi kentän kolmospuolelta. Viu johti jaksoa 4-0, ja se jäi jakson voittonumeroiksi.

Toisella jaksolla ainoan juoksun löi Pinja Toropainen, jonka upealla kakkosjatkelyönnilla Aamu Riissanen toi jakson ainoan juoksun. Näin Pattijoki kaatui jaksoin 2-0.

Kiida Helmisen johdolla

Kiidan johdolla peli kääntyi Viinijärven hyväksi. Kempele oli kovalyöntinen joukkue ja peli oli aivan eri tyylinen, kuin Oulu- ja Pattijoki-pelit olivat olleet. Kempele johti molempien jaksojen alkuja, mutta Viinijärvi pystyi kääntämään molemmat jaksot ja pitämään Kempeleen lyöjät kurissa. Kiida Helminen ja Sole Riissanen johtivat ilotulitusta lyöden molemmat neljä juoksua. Tua Riissanen sekä Ada Reijonen iskivät etenijän kahdesti kotipesään. Ottelun jaksot päättyivät Viinijärvelle 6-3 ja 8-6. Kuvassa Kiida Helminen hakee Kempele-pelin voiton jälkeen palkintonsa.

Viinijärvi oli matkassa 13 pelaajan voimalla

Peleissä noudatettiin tarkkaan etukäteen tehtyjä pelisuunnitelmia. Lukkarit Tuuli Riikonen sekä Sara Rosti onnistuivat hyvin ja saivat hyvin apua kenttäpelaajilta. Kiida Helminen, Martta Muuttoranta, Iiris Varonen, Pinja Toropainen, Tua Riissanen, Sonja Purmonen, Nella Puranen, Ada Reijonen, Sole Riissanen sekä joukkueen kapteeni Aamu Riissanen pelasivat kaikki vähintään puolitoistapeliä kentällä. Yhteensä kolme juoksua iskenyt Siina Kontturi toimi kaikissa peleissä toisen kärjen kotiuttajana.

Raumalla pelataan 6.-7.4.

Heti pääsiäispyhien jälkeen pelataan nuorten SM-mitaleista kahdeksan parhaan jatkoon selvinneen joukkueen voimin. Aikatauluista ja muista mukaan päässeistä joukkueista ilmoitetaan myöhemmin täällä seuran sivuilla.