Nuoret Talvisuperin seiskoja!

8.4.2024

Viinijärven Urheilijoiden B-Tytöt sijoittuvat sijalle 7.

Viikonloppuna pelattiin Raumalla tyttöjen B-junioreiden Halli-Sm lopputurnaus, johon oli päässyt Suomen kahdeksan parasta B-tyttöjoukkuetta viiden eri alkuturnauksen jälkeen. Viikonloppuna nähtiin joukkueissa paljon naisten superpesiksen ja ykköspesiksen pelaajia.

Mukana oli myös turnauksen nuorin joukkue Viinijärven Urheilijat, joka voi olla ylpeä omasta tekemisestään huippujen seurassa. Mainittakoon että vuoden päästä avausyhdeksiköstä ainoastaan kaksi pelaajaa ei pääse enää osallistumaan turnaukseen. Joukkue sai palautetta kanssakilpailijoilta, jotka kertoivat että kehitystä on tullut todella paljon ja hyvältä näyttää tyttöjen tulevaisuus.

Suosikit pitivät pintansa JoMa, Seinäjoki, Tampere

Superpesispelaajiensa johdolla JoMa piti pintansa Raumaa ja Poria vastaan ja eteni loppuotteluun, jossa se voitti Seinäjoen kotiutuskisan jälkeen. Pronssiottelussa Tampere voitti Porin selvästi 2-0. Jonkinmoisena yllätyksenä voidaan pitää Rauman jäämistä viidenneksi.

Jokaisen pelin jälkeen käteltiin reilusti ja pelit olivat hyvähenkisiä

Viinijärvi - Alajärvi 1-2 (1-7, 3-1, 4-6)

Avausjakso oli vielä Viinijärven Urheilijoiden tytöiltä varovaista ja arkaa pelaamista ja sitä kautta tuli virheitä niin sisällä kuin ulkona. Varmasti myös uusi ympäristö ja tapahtuma sekä pelaaminen tällä tasolla jännitti normaalia enemmän nuorta joukkuetta. Turnauksessa sijalle kuusi sijoittunut Alajärvi oli todella kovalyöntinen joukkue. Avausjaksolla Ada Reijonen löi hienosti kakkosjatkeelle ja Sole Riissanen sai kunnian tuoda historian ensimmäisen Talvisuperin Viinijärven Urheilijoiden  juoksun.

Toiselle jaksolle tehtiin muutoksia sisäpelin pelitapaan ja ulkopelissä vietiin suoritukset loppuun asti lukkari Tuuli Riikosen johdolla. Toisessa sisävuorossa Aamu Riissanen puhkaisi kolmosrajan. Näin saatiin takatilanne päälle ja heti perään Sole Riissanen löi kakkospuolelle kovaa ja Iiris Varonen juoksi johtojuoksun. Kun jokeri Siina Kontturi kotiutti Aamu Riissasen, johti Viinijärvi 2-0. Toisen jakson viimeisessä vuoroparissa Siina Kontturi jatkoi hienoja lyöntejä ja Sole Riissanen syöksyi kotipesään tilanteeksi 3-1. Viimeisessä ulkovuorossa Ada Reijosen johdolla kestettiin Alajärven hyökkäys ja näin saatiin arvokas sarjapiste. Kotiutuskisassa Alajärvi karkasi jo 3-0 johtoon mutta Viinijärvi tuli vielä tasoihin Ada Reijosen, Sole Riissasen ja Tuuli Riikosen lyönneillä. Mentiin uuteen kotiutuskisaan, jossa Viinijärvi hermoili ja tuloksena kolme juoksua Alajärvelle ViUn jäädessä yhteen, kun Aamu Riissanen kotiutti Sara Rostin. Kotiutuskisa Alajärvelle 4-6.

Viinijärvi - Seinäjoki 0-2 (4-7 , 0-7)

Avauspäivän viimeisessä pelissä kohdattiin hopeajoukkue Seinäjoki, joka joutuikin avausjakson alkupuolella ahtaalle, voittaen kuitenkin jakson 4-7. Toisella jaksolla ViUn tyttöjen sisäpeli hyytyi ja tuloksena Jusseille puhdas 0-2 voitto. Avausjakson herkkupala oli ensimmäinen sisävuoro, jossa Kiida Helmisen, Ada Reijosen sekä Siina Kontturin lyönneillä mentiin peräti 3-0 johtoon. Seinäjoki pääsi kuitenkin Viinijärven hermoillessa 3-4 johtoon. Viinijärvi tuli vielä tasoihin 4-4 Ada Reijosen lyönnillä, jonka toi jokerina pelannut Viivi Hirvonen. Viivi teki paluun kentälle lähes vuoden tauon jälkeen. Ulkopelin komeimman suorituksen teki 3-koppari Aamu Riissanen, jonka syöksykoppi tyhjensi ajolähtötilanteessa koko kentän etenijöistä.

ViU - Tampere 0-1 (0-9,2-2)

Viimeisessä ottelussa kohdattiin turnauksen pronssijoukkue Manse PP Tampereelta. Superin pelaajilla varustettu joukkue löi ensimmäisessä vuoroparissa kuusi juoksua ja karkasi jaksovoittoon. Viinijärvi sai jakson aikana ulkopelin kuntoon Martta Muuttorannan johdolla. Sen kautta lähdettiin rohkeasti toiselle jaksolle. Ada Reijonen kotiutti Aamu Riissasen ja Viivi Hirvonen löi puolestaan kotipesään Kiida Helmisen ja kun Tampere teki kaksi juoksua oli tilanne jännittävä 2-2. Jakso päättyi Ada Reijosen tekemään takapaloon kakkoselle ja tunnelmat oli kuin olisi saatu jaksovoitto.

Turnauksessa mukana olleet pelaajat

Sonja Purmonen, Iiris Varonen, Aamu Riissanen, Sole Riissanen, Kiida Helminen, Tua Riissanen, Ada Reijonen, Martta Muuttoranta, Tuuli Riikonen, Siina Kontturi, Nella Puranen, Sara Rosti ja Viivi Hirvonen. Lisäksi alkuturnauksessa oli mukana Pinja Toropainen joka harmittavasti sairastui muutama päivä ennen turnausta. Joukkueenjohtaja Matti Hirvonen, Kuljettaja Pauli Hakulinen ja Pelinjohto Kalle Helminen sekä Marko Huhtanen.

Joukkueesta palkittiin Tuuli Riikonen

Maksu