Naisten Suomensarja avasi kauden vierasvoitolla Siilinjärvellä!

12.5.2024

SiiPe - ViU 0 - 2 (0-11 ja 2 - 3)

Lauantaina ViU avasi Suomensarjan Itälohkon oslataan tuulisissa, mutta aurinkoisissa olosuhteissa. ViU:n naiset hakivat mehukkaan vierasvoiton Siilinjärven Pesiksen naisista. Avausjakso selkeästi Viinijärvelle 0 - 11 ja toinen jakso kovan taistelun jälkeen 2 - 3. Näin puhdas jaksovoitto ja tärkeät kolme sarjapistettä heti kauden alkuun.

Ada Reijonen löi alkutahdit!

Avausjakson ensimmäisessä sisävuorossa ajolähtötilanteessa mainion pelin pelannut Ada Reijonen löi pallon takakentältä läpi ja tuloksena kunnari sekä kolme tavallista juoksua ja Viinijärvi johti hetkessä 0 - 4. Kun vielä Tua Riissanen löi pallon koppareiden eteen, sai Ada rauhassa tuoda tuplajuoksun ja tilanne avausvuoron jälkeen 0 - 5. 

Viinijärven ote piti ulkopelissä ja kärkenä pelannut Sini Suihko meni 100 % kentälle. Näin saatiin sisäpeli hyvin pyörimään, vaikka ei ratkaisut aina onnistuneet. Jakson loppulukemat syntyivät kolmannessa sisävuorossa, kun Kiida Helminen, Rilla Mehtätalo ja Tua Riissanen onnistuivat kotiutuksissaan. Kotipesään juoksivat Viivi Hirvonen, Kiida Helminen, Ada Reijonen ja Sara Rosti. Jakso päättyi ViUn naisille peräti 0 - 11.

Toinen jakso käännettiin väkisin voitoksi!

Toisen jakson alku oli nihkeää sisäpeliä, toki Siilinjärvi paransi peliään selkeästi ja oli toipunut Viinijärven shokkialusta. Kotijoukkue meni heti ensimmäisessä sisävuorossaan 1 -0 johtoon Sanni Kataisen lyödessä tyhjään kenttään kunnarin. Kolmannen sisävuoron aloittavalla Martta Muuttorannan kumurilyönti painui kenttään ja Pilvi-Maaria Taurama tuo tärkeän tasoitusjuoksun 1-1. Neljännessä sisävuorossa kakkoskärki Sara Rosti ja Pilvi-Maaria Taurama rakentavat etupesät täyteen ja jokeri Rilla Mehtätalo siirtelee takapesät täyteen. Heti seuraavana lyöntivuorossa ollut Tua Riissanen löytää jälleen tilaa linjan takaa ja Sara Rosti tuo johtojuoksun 1-2.  Martta Muuttoranta lyö upeasti ja uusi ajolähtötilanne ja aikalisä. Jokeri ja joukkueen kapteeni Jenna Storhammar kestää paineet ja upea lyönti sovittuun paikkaan ja Pilvi-Maaria Taurama sai iloisesti tuuletellen tuoda 1-3 voittojuoksun. SiiPe tekee vielä yhden kaventaen tilanteeksi 2-3, mutta sen lähemmäksi ei SiiPe enään päässyt. Vierasjoukkue pelasi järkevästi ja kotijoukkueelta loppuivat lyöjät ja 2-vahti Ada Reijonen sai viedä kävellen pallon kakkospesälle ja siihen loppui kotijoukkueen takaa-ajo ja Viinijärvi pääsi nauttimaan voitosta.

Palkitut Aamu Riissanen ja Kiida Helminen

Kolmoskoppari Aamu Riissanen pelasi varman kopparipelin ja rakenteli tilanteita 86% teholla. Etulukija Kiida Helminen pelasi myös vahvasti ulkona muun joukkueen tavoin. Mailan varressa Kiida oli pelipäällä 100 % tehoillaan. Sisäpelissä pelattiin leveästi kahdella kärjellä.

Lukkari Sara Rosti johti hienosti ulkopeliä

Sara Rosti onnistui mukavasti syöttölautasen ääressä ja pystyi sotkemaan Siilinjärven sisäpeliä monipuolisilla syötöillä. Ulkopelissä kestettiin jokaisen pelaajan ansiosta pelin vaikeat hetket ja varsinkin 2-polttajana pelannut Pilvi-Maaria Taurama teki tärkeät palot kotipesään. Myös kakkosvahti Ada Reijonen näytti kovuutensa ja haki pallot maskin takaa. Etukentällä Martta Muuttoranta loisti hienosti varsinkin 2-tilanteessa ja otti kiinni muutaman tärkeän kovan vaihtolyönnin.

Viinijärvi pelasi seuraavalla pelijärjestyksellä.

1. Sini Suihko  0 + 0, 2. Aamu Riissanen 0 + 1, 3. Viivi Hirvonen 0 + 2, 4. Kiida Helminen 1 + 2,                 5. Ada Reijonen 1 + 3 + 3, 6. Sara Rosti 0 + 2, 7. Pilvi-Maaria Taurama 0 + 3, 8. Tua Riissanen 3 + 0,       9. Martta Muuttoranta 2 + 0, 10. Jenna Storhammar 2 + 1, 11. Rilla Mehtätalo 2 + 0, 12. Sonja Purmonen 0 + 0.

Ensi sunnuntaina 19.5. klo 17.00 ViU - Haapajärvi

Eli Naisten Suomensarjan ottelut jatkuvat Viinijärven Pallokentällä kotiottelulla ja sinne saapuu Haapajärvi.

Tervetuloa, perinteikkäälle Pallokentälle.

Maksu