Naisille upea voitto

12.7.2023

Naisten Suomensarjanjoukkue kaatoi Joman supervuorossa

Keskiviikko-iltana pelattiin Naisten Suomensarjan ottelu Joensuun Niinivaaralla.

Kaksi ja puoli tuntia kestänyt ottelu päättyi Viinijärven Urheilijoiden riemukkaaseen juhlaan. Avausjakso Viinijärvelle 1-6 toinen jakso puolestaan Jomalle 9-5 ja supervuoro "Pinkeille" 0-1 ja koko ottelu jaksopistein 1-2.

Jokeri Jenna Storhammar ratkaisi voiton upealla lyönnillä

Ottelu ratkesi supervuoroparin tasoittavalla jossa joukkueen kapteeni Jenna Storhammarin kumura painui kopparien eteen ja Aamu Riissanen syöksyi kotipesään voittojuoksun.

Avausjakso oli kauden parasta ulkopeliä hyvin pelanneen lukkari Sara Rostin johdolla. Kovimmat suoritukset tekivät tällä kertaa polttolinjassa Pilvi-Maaria Taurama sekä Viivi Hirvonen ja etukentällä hienon ottelun pelannut Martta Muuttoranta. Jakso päättyi juuri Tauraman polttoheittoon kotipesään.

Toinen jakso alkoi Joman painostuksella jolla se siirtyi heti 3-0 johtoon. Toisessa vuoroparissa Viinijärvi otti aikalisän 8-1 tappiotilanteessa ja saikin jälleen rivit järjestykseen; jakso kuitenkin 9-5 Joensuulaisille. Toisella jaksolla Viinijärvi sortui virheisiin mutta oli siellä näyttäviä suorituksia. Kakkosrajassa pelannut Ada Vattulainen haki lyönnin kiinni komeasti syöksymällä pitkältä rajojen ulkopuolelta.

Supervuorossa kaksikko Sara Rosti ja Martta Muuttoranta juoni Joman kärjille heti kaksi paloa. Joma sai kuitenkin vielä kolmostilanteen ja päätti hyökätä. Joman sisävuoro päättyi jälleen Tauraman polttoheittoon kotipesään avausjakson tavoin. Viinijärvi juoni nopeasti palottoman kolmostilanteen, tällä kertaa lyönnit eivät vielä onnistuneet, mutta kahdella palolla saatiin uusi yritys. Ykköspalkittu Jenna Storhammar löi pallon tapin yli väliin koppareiden eteen ja kakkospalkittu Aamu Riissanen syöksyi voittojuoksun Viinijärvelle.

Jenna Storhammar iski kuusi juoksua

Viivi Hirvonen ja Aamu Riissanen keräsivät seitsemän kärkilyöntiä. Aamu toi neljä ja Viivi kolme juoksua. Lisäksi Aamu iski kunnarin ja yhden tavallisen juoksun.

Koko joukkueen voitto

Joukkue pelasi hyvin ja suhteellisen kurinalaisesti lukuun ottamatta toisen jakson alkua. Tänään oli kentällä paljon hyvää ja vaistosin jo aamutreeneissä, että tänään olemme vaikeasti voitettava joukkue. Joukkue jatkaa pelejä ensi torstaina, jolloin B-Superi matkaa kaksoispeliin ensiksi Kempeleelle ja heti perään Vimpeliin.