Naiset voittivat kauden avausottelunsa

24.5.2023

Voitto Kiteestä kolmesatapäisen tapahtumayleisön edessä

Viinijärven Urheilijoiden naiset aloittivat sarjakauden kotonaan voittamalla Kiteen Pallon puhtaasti jaksopistein 2-0. Avausjakso 6-1 ja toinen jakso 9-5 ja näin puhtaat kolme sarjapistettä nuorekkaalle joukkueelle. Pelaajat pääsivätkin pelin jälkeen omien junioreiden piirittämäksi ja saivat jakaa nimikirjoituksia taistelun tauottua.

Avausjakso vahvaa peliä

Tapahtumayleisö, yhteistyökumppanit, kutsuvieraat aina Liperin kunnan johtoa myöden saivat nähdä heti pelin alusta alkaen hyvin latautuneen ja päättäväisen kotijoukkueen.

Heti ensimmäisessä sisävuorossa Pinja Koivuselkä kotiutti Aamu Riissasen ja näin syntyi kauden avausjuoksu. Pilvi-Maari Taurama löi upeasti kakkosjatkeelle ja Koivuselkä juoksi taululle 2-0. Vuoron lopussa Taurama sai kävellä kotipesään vapaataipaleen turvin 3-0. Lipsahdus oli ainoa muuten hyvin pelanneelle Kiteen lukkari Tuuli Riikoselle. 

Toisessa sisävuorossa kotijoukkueen kapteeni ja lyöjäjokeri Jenna Storhammar löi koppareiden eteen Viivi Hirvosen juostessa kotipesään ja heti perään Taurama juoksi Kiteen ulkokentän avustuksella tilanteeksi jo 5-0. Kitee onnistui kolmospuolen lyönnillään kaventamaan tilanteeksi 5-1 lyöjänä toimi Janina Heikkinen ja juoksun toi Tiina Kostamo.

Jakson loppu oli kotijoukkueelta vahvaa ulkopeliä ja Kitee pidettiin juoksuitta. Kotijoukkueesta vielä Storhammar löi uudestaan koppareiden eteen ja tällä kertaa merkistä Hertta Kohosen juostessa jakson loppunumerot 6-1.

Paikalle paluun 10 kuukauden tauon jälkeen tehnyt Kunnarikettu

Sai vahvasti tuulettaa jaksovoittoa. Kettu olikin tapahtuman suosituin ja tavatuin henkilö ainakin lasten ja nuorten parissa ja taisi Ketullekin välillä tulla hikikin, niin kova vauhti oli päällä.

Tauolla tapahtui paljon

Susanna Hirvonen emännöi koko ottelun ajan otteluisännyysmökissä, jossa oli kauniisti laitettu esille yhteistyökumppani Pulla Puljun makeat ja suolaiset. Koristelussa oli käytetty ottelussa pelanneen tyttären vanhoja pesäpallovarusteita.

Tauluhuutokauppa

Liperin kunta osti merkittävällä summalla seuran oman juniorin Sonja Purmosen viime kesänä kunnarileiriä vartenmaalaaman taideteoksen . Taulusta kertyneet varat menevät Viinijärven Urheilijoiden stipendirahastoon.

Tapahtumaalueella riitti vipinää

Pomppulinna jonka nimi oli "prinsessa" oli tapahtumaan otettu nimenomaan värin vuoksi ja näin saatiin seuran värejä hyvin esille ja pomppijoita riitti. Suosittuja olivat myös Olli Toivolan vetämä ROPEE hyppynarupiste, joka varmasti tulee olemaan jatkossa todella suosittu lasten ja nuorten toiminnassa. Pesispisteellä lyötiin erikokoisia palloja kovaa lyöntiverkkoihin. Salonkylän "mummontossut" saivat ahkeroida kovasti kasvovärimaalauksia, jotka taisivat olla melkein kaikki ViU aiheisia. Kaikki 239 ViU aurinkolasia tuli jaettua tapahtumassa nopeimmille ja pahoittelut jos jotku eivät ehtineet niitä saada - niin paljon oli porukkaa liikkeellä.

Toisella jaksolla sisäpeli astui esille

Toinen jakso alkoi tasaisemmin ja Kitee siirtyi heti 0-1 johtoon Jenny Hukan juostessa kotipesään. Kotijoukkue tasoitti vielä ensimmäisessä vuorossa Viivi Hirvosen kotiuttaessa Aamu Riissasen.

Toisessa vuorossa oli jo vähän ratkaisun tuntua Aamu löi läpi ja Martta Muuttoranta suoraan kakkoselta kotiin ja tilanteeksi 2-1. Heti perään Storhammar jatkoi vahvaa lyöntipeliä ja nyt pallo maisemiin kakkospuolelta ja tilanne hetkessä 4-1. Juoksun tuojina olivat Aamu Riissanen sekä Ada Vattulainen. Pitkä sisävuoro päättyi kun Martta Puhakka kotiutti Sara Rostin ja tilanne jo 7-1. Kitee tuli kuitenkin vahvasti ja kotijoukkueen ulkopeli koki ottelun heikot hetkensä. Ensiksi ulkokentän avustuksella ja tämän jälkeen kolmikko Julia Hacklin, Hukka ja Sinna-Mari Varonen löivät yhdet juoksut peli olikin jo 7-5. 

Kolmannen tasoittavalla Aamu Riissanen ja Ada Vattulainen onnistuivat lyömään juoksut, oli tilanne 9-5 ennen Kiteen viimeistä sisävuoroa. Viimeisessä ulkovuorossa kotijoukkueen ulkopeli oli taas rautaa ja ottelu päättyi Tua Riissasen hienoon ulkopelisuoritukseen, josta palo kakkoselle ja kolme sarjapistettä Viinijärvelle.

Tärkeät kolme sarjapistettä

Koko joukkue pelasi vahvaa ulkopeliä yhtä vuoroa lukuunottamatta. Vastassa oli erittäin vaarallinen sisäpelijoukkue, jolla on todella hyvä kärki. Pelasimme juuri niinkuin etukäteen oli suunniteltu. Sisäpelissä teemana oli pitkät sisävuorot ja nöyrää pelaamista ja siinäkin onnistuttiin melko hyvin.

Kotijoukkueen kopparit putsasivat palkinnot

3-koppari Aamu Riissanen sai ykköspalkinnon joka esiintyi myös sisällä hyvin ja varsinkin ratkaisuhetkillä. Aamun saldo sisällä 2 lyötyä ja kolme tuotua juoksua, sekä 7 kärkilyöntiä. 2-koppari Viivi Hirvosen piti olla jokerina, mutta Sole Riissasen jäätyä jokeriksi, otti Viivi varotoimenpiteenä kentältä kopparipaikan ja hienosti pelasikin. Kruununa vielä 1 lyöty ja tuotu juoksu ja muutenkin vahvaa sisäpeliä. Sisäpelissä jokeri Jenna Storhammar onnistui hienosti lyöden 4 juoksua jotka varmasti maistuivat "Storelle".  Sisäpelissä onnistuttiin laajasti ja yksi onnistujista oli tärkeillä hetkillä Pilvi-Maaria Taurama. Ulkopelissä lukkari Sara Rosti onnistui varsinkin takatilanteessa sotkemaan Kiteen kotiutusyrityksiä. Linja saa puhtaat paperit varsinkin vapaitten lyöntien torjumisessa toki muutama lipsahdus mahtui mukaan mutta tyytyväisiä voidaan kuitenkin olla esitykseen.


Tapahtumaalueella ahkeroineet pääsivät myös hetkisen nauttimaan auringon laskiessa Viinijärven Pallokentällä.

Kiitos kuuluu teille kaikille koko illasta jotka olitte paikalla ja myös niille jotka olivat tällä kertaa estyneet tulemaan paikalle. 

Hyvää alkanutta pesiskesää kaikille.

T.Maksu