Naiset jatkopeleihin ja B-tytöt kausi pakettiin

9.8.2023

B-Superille kauden avausvoitto

Maanantai-iltana 7.8. pelattiin Tyttöjen Superpesiksen viimeinen kierros. Kotijoukkue Viinijärvi voitti Siilinjärven nuorekkaan joukkueen puhtaasti jaksopistein 2-0 (9-6 ja 12-3). Pistepotti karttui mukavasti kolmella sarjapisteellä. Ensimmäinen kausi tuotti tällä korkeimmalla sarjatasolla seitsemän pistettä ja omassa alkulohkossa loppusijoitus neljäs ja kokonaistilanteessa 18. Samalla varmistui paikka ensi kaudelle Halli-Sm alkuturnaukseen, joka antaa aivan uudet lähtökohdat tulevaan kauteen.

Sisäpeli toimi hienosti

Viivi Hirvonen aloitti pelin jokerina ja siirtyi nopeasti myös ulkokentälle polttolinjaan jossa jatkoi varmaa työskentelyään ja palkittiin joukkueensa ykköspalkinnolla kuudella lyödyllä juoksulla. Kakkospalkinnon sai hienosti jokerina pelannut Sonja Purmonen joka meni joka kerta kentälle tuoden kolme juoksua. Joukkueen kärki Sara Rosti, Aamu ja Sole Riissanen toivat kaikki neljä juoksua. Tua Riissanen löi neljä juoksua ja Martta Muuttoranta iski ottelussa kunnarin.

Henri Hippo ja pesiskouluohjaajat sekä toistasataa katsojaa kannustivat ViUn naiset jatkoon!


ViU - Joma 2-0 (6-5,3-2) NSS-pelissä

Naisten Suomensarjan tiukassa paikallisottelussa 9.8. kotijoukkue Viinijärven Urheilijat voitti Joensuun Mailan joukkueen ja varmisti paikkansa lohkon jatkopeleihin, jotka jatkuvat tulevana viikonloppuna ja vastustaja varmistuu myöhään tänä iltana.

Avausjakso alkoi molemmilla tiukalla ulkopelillä

Sisäpelissä molemmilla joukkueilla oli ehkä hiukan ylimääräistä puristusta, toki molemmat joukkueet tekivät samalla hienoja ulkopelisuorituksia. Kolmannessa vuoroparissa rupesi tapahtumaan: Tua Riissanen toi kolmospuolen harhaheitolla kotijoukkueen avausjuoksun ja heti perään jokeri Jenna Storhammarin kakkospussi oikeaan paikkaan ja Pilvi-Maaria Taurama juoksi tilanteeksi 2-0. Vuoro huipentui vielä Martta Muuttorannan hienoon merkkaamattomaan lyöntiin ja Hertta Kohonen karkasi kotipesään ja ViU johti 3-0. Joma kavensi 3-1 Elsa Pippolan lyönnillä. Neljännessä sisävuorossa Storhammar löi väliin ja Viivi Hirvonen toi juoksun. Heti perään jokeripelaaja Ada Reijonen löi merkistä kakkosjatkeelle ja Tua Riissanen toi tilanteeksi 5-1. Martta Muuttorannan takakentän lyönti tippui kenttään ja Sole Riissanen juoksi taululle numeroiksi 6-1. 

Jomalta tiukka loppukiri

Avausjakso huipentui Joman huikeaan loppukiriin. Löysivät ViUn kentästä saumasta tilaa ja yksi kerrallaan lähestyivät ja tilanne jo 6-5. Lopulta kuitenkin kolmas palo kolmospesälle ja jakso kotijoukkueelle.

Toinen jakso alkoi Joman komennossa

Toisessa sisävuorossa Minea Martikainen ja jokeri Jenna Myllynen löivät hienot lyönnit ja tilanne 0-2. Kolmannen tasoittavalla kotijoukkue onnistuu Jenna Storhammarin lyönnillä - painuva lyönti aivan takarajan tuntumaan ja Sara Rosti ja Viivi Hirvonen tasoittavat tilanteeksi 2-2. Viimeisessä ulkovuorossa nähtiin hienoja suorituksia. Martta Muuttoranta heittää räpylällä palon ykköselle ja heti perään ViUn linja pitää ja peli huipentuu Tua Riissasen hienoon takapaloon kakkoselle. Voiton ratkettua lähdetään vielä hakemaan lisäpistettä ja se saadaankin mutta ei suunnitelman mukaisesti Aamu Riissanen lyö ja Martta Muuttoranta tuo jaksovoiton 3-2 Joman ulkopelin avustuksella.

Itälohkon runkosarjan päätöstilanne

Voitto on takana ja kohti palkintojen jakoa

Ottelussa palkittiin tuplapalkinnot, kun ottelun aikana pidettiin Liperin Osuuspankin sekä Viinijärven Urheilijoiden yhteinen Hippo pesiskoulu. Liperin Osuuspankki halusi myös olla mukana palkintojen jaossa Harri Kettusen johdolla.

Kotijoukkueen parhaina palkittiin

Loistavaa ulkopeliä pelanneet 2-koppari Sole Riissanen sekä molemmin puolin kenttää palloja torjunut Hertta Kohonen. Molemmat hoitivat myös omat tehtävät sisäpelissä täydellisesti. Koko joukkue onnistui hienosti ulkopelissä lukkari Sara Rostin johdolla. Sisäpelissä jokeri Jenna Storhammar löi neljä juoksua ja häntä säesti hienosti Ada Reijonen. Aamu Riissanen vaihtoi hienosti etenijöitä 8 / 8. Martta Muuttoranta iski kaksi tärkeää juoksua.

Kiitos kaikille hienosta ottelutapahtumasta

T. Maksu

Kuvagalleriassa Mirja Parviaisen (C) hienot kuvat NSS voittopelistä