E-tytöille menestystä Tenavaleiriltä 2023

10.7.2023

Viinijärven Urheilijoiden E-tyttöjoukkue lähti nuorella porukalla hakemaan kokemusta valtakunnalliselta Tenavaleiriltä, joka järjestettiin Kankaanpäässä 2.7-7.7.23. Leirille lähti mukaan 3 F-ikäistä tyttöä, 3 vanhempaa (s. 2011) E-tyttöä ja 6 nuorempaa (s.2012) E-tyttöä. Joukkue osallistui tyttöjen pelisarjaan, jossa oli mukana 47 joukkuetta. Tyttöjoukkueita leirillä oli yhteensä 64. Eipäs olisi kukaan osannut ennen leiriä arvata kuinka tytöt tulisi menestymään.

Lauantai 1.7

Viun E-tyttöjoukkue lähti bussilla kohti valtakunnallista tenavaleiriä, matkaan lähdettiin Ylämyllyn shelliltä. Matkassa joukkueella oli mukana 12 pelaajaa, valmentajat Janni ja Siiri, sekä majoitusvalvoja Satu, jojo Tomi ja bussikuski Antti. Pitkällä ajomatkalla aikaa kulutettiin tieto- sekä musiikkivisoilla. Ensimmäinen ilta kohteessa meni majoittuessa ja majoituskoulua tutkiessa.

Sunnuntai 2.7

Ensimmäinen virallinen leiripäivä alkoi aamiaisella ja aamuherättelyllä majoituskoulun pihalla. Leirin ensimmäinen peli oli klo: 12 ja vastassa oli Kuusankosken Puhti. Peli päättyi Viun voittoon 12-3. Ekana leiripäivänä pelattiin myös toinen ottelu klo: 17, jossa Nurmon- ja Alajärven yhteisjoukkue kaatui lukemin 9-5. Hieno aloitus leirille.

Maanantai 3.7

Leirin toinen päivä oli pelien osalta raskain, sillä edessä oli kolme ottelua, klo: 8.30, 15 ja 19. Ensimmäinen peli Kempelettä vastaan voitettiin 13-6. Toinen peli Mansea vastaan päättyi voittoon 8-4. Illan viimeisessä ottelussa Porin Pesäkarhuja vastaan näkyi jo pitkän päivän väsymys ja se hävittiin niukasti 8-9. Päivän päätteksi kuitenkin selvisi, että olimme voittaneet oman alkulohkomme ja pääsimme jatkoon pelaamaan tyttöjen pelisarjan sijoista 1-16.

Tiistai 4.7

Kolmas kokonainen leiripäivä alkoi jo perinteeksi muodostuneella aamuverryttelyllä. Pelejä oli tiedossa kaksi ja ensimmäinen alkoi klo: 13 jossa vastaan asettui Hyvinkään Tahko. Rankkasateesta huolimatta Viun tytöt taistelivat urheasti loppuun asti ja pelistä kairattiin 11-4 voitto. Pelien välillä kuivateltiin pelikamoja ja illalla kohdattiin paikallistaistossa Kiteen Pallo ja sateinen sekä tiukka peli voitettiin niukasti lukemin 8-10. Voitokkaan päivän päätteeksi juhlittiin avautunutta puolivälieräpaikkaa, eli olimme pelanneet tiemme 8 parhaan joukkueen joukkoon.

Keskiviikko 5.7

Leiriviikko puolessa välissä ja tiedossa oli vain 1 peli ja illalla Itä-Länsi ottelu. Viinijärven Urheilijoita tyttöjen pelisarjan Itä-Länsi ottelussa oli edustamassa Iida Haverinen. Päivä aloitettiin aamuverryttelyllä ja sen jälkeen kohdattiin Ähtärin kova joukkue. Ottelussa meidän tytöt eivät ylettäneet suorituksillaan omalle tasolle ja näin kärsittiin leirin toinen kirvelevä tappio lukemin 14-5. 

Pelin jälkeen lähdettiin hyvillä mielin uimahalliin, sillä olimme jo varmistaneet paikkamme 8 parhaan joukossa, joten tämänpäiväisellä pelillä ei sijoituksen kannalta ollut merkitystä. Illalla lähdimme koko joukkueen voimin kannustamaan meidän Iidaa Itä-Länsi ottelussa. Ottelu päättyi Lännen voittoon 13-7. Iida pelasi hienosti itselleen hieman vieraammalla pelipaikalla 1-vahtina, ja 1 lyöty juoksukin merkittiin Iidalle tilastoihin. Iloinen ja ylpeä joukkue ympäröi Iidan heti ottelun päätyttyä yhteishalaukseen.

Torstai 6.7

Toiseksi viimeinen leiripäivä. Tiedossa olisi yksi peli, mistä voittaja pääsisi pelaamaan välieriin 4 parhaan joukkoon ja häviäjä pelaisi sijoista 5-8. Päivän ottelu pelattiin Harjavallan joukkuetta vastaan. Pelissä oli kovat panokset, mutta joukkueena luotettiin omaan varmaan tekemiseen ja lähdettiin luottavaisin mielin taistelemaan voitosta. Ottelu oli todella tiukka. Toisen vuoroparin tasoittavalle lähdettiin tappioasemasta 6-2. Yksi juoksu kerrallaan kirimme vastustajaa kiinni tilanteeksi 6-5. Tasoitusjuoksun viimeisenä lyöjänä viimeisellä lyönnillä meille löi Netta Holopainen ja Alina Tukiainen toi syöksyen tasoitusjuoksun 6-6. Ottelu piti ratkaista, joten pelattiin vielä kolmas vuoropari. Harjavalta sai vain 1 juoksun sisävuorollaan, meidän tiukan ulkopelin ansiosta. Kolmannen tasoittavalla vuorolla tasoitusjuoksun 7-7 löi Iida Haverinen ja toi Enni Tukiainen. Harhaheiton turvin Iida toi meille voittojuoksun 7-8 ja me pääsimme välieriin 4 parhaan joukkueen joukkoon!
Tyytyväisinä menestyksestä lähdimme majoituskoululle valmistautumaan iltaa varten, sillä tiedossa oli Ykköspesiksen leiriottelu KaMa-Lippo ja leiriottelun jälkeen leiridisco, missä oli livebändi Remix esiintymässä.

Perjantai 7.7

Leirin viimeinen päivä ja kaksi tiukkaa kamppailua edessä. Ensimmäiseksi kohtasimme Janakkalan Janan kovan joukkueen. Ottelun panoksena oli voitolla pääsy "kultaotteluun" ja tappiolla paikka "pronssiottelussa". Peli jännitti kaikkia, mutta jo ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla karkasimme reiluun 3-9 johtoasemaan, sankarin viittaa kantoivat kapteenisto Iida Haverinen ja Alina Tukiainen lyömällä kunnarit takatilanteeseen. Luottavaisin mielin lähdimme toiseen vuoropariin, missä Janakkalan joukkue juoksu kerrallaan kiri tilanteeksi tasan 9-9. Toisen vuoroparin tasoittavalle lähdimme hakemaan yhtä juoksua ja pian Iida löi Selma Purmosen, sekä Nea Holopaisen kotiin ja kiersi samalla pelin toisen kunnarinsa, tilanne 9-12. Alina tuli vielä siloittelemaan lukemia lyömällä toisen kunnarin ja tuomalla tuplajuoksun kotiin harhaheitolla, ja näin voitimme ottelun 9-15 ja samalla saimme ansaitusti paikan finaalissa.

Finaaliottelu pelattiin ylivoimaista Ylihärmän joukkuetta vastaan. Heti ensimmäisessä sisävuorossaan YPJ takoi 8-0 lukemat taululle. Sisukkaasti Viu taisteli ottelun loppuun asti luovuttamatta, vaikka vastus olikin todella kova. Peli päättyi ansaitusti YPJ:n voittoon lukemin 13-5 ja me juhlimme tyttöjen pelisarjan upeaa toista sijaa. Pelin jälkeen syötiin voittojäätelöt hienon menestyksen johdosta ja lähdimme kotimatkalle.

Loppusanat:

Kokemusta lähdettiin hakemaan, mutta yli kaikkien odotusten pelisarjan toinen sija sekä paljon arvokasta kokemusta tarttui matkaan. Pelisarjan sijoitus oli 2/47 ja lopullinen sijoitus leirillä 19/64. Vaikka pelisarjassa ei mitaleja jaeta, niin lähdimme kotiin silti voittajina. Leirillä paukutimme yhteensä 101 juoksua ja 5 kunnaria. Joukkueemme leirin tsempparina palkittiin Adessa Reijonen. 

Kiitokset: 

Suuret ja lämpimät kiitokset koko E-tyttöjoukkueen puolesta meidän sponsoreille, jotka ovat mahdollistaneet meidän osallistumisen leirille ja joidenka logot ovat koristamassa meidän upeita uusia peliasuja. Kiitokset myös kaikille paikanpäällä, sekä kotoa käsin meitä kannustaneille ja tsempanneille, ilolla ja lämmöllä ollaan teidän tsemppiviestejä luettu leirin aikana.
 

E-tyttöjen mukana kaudella 2023:

Puupietari
Pohjolan purkutyö
EFM GROUP
Maalaus & laatoitusliike Jani Haavistola
Carelian Nirko
Sähköasennus Reijonen
KSJ SERVICE
Konekorjaamo Riikonen Oy
Joen kiinteistörakennus
TimberBros
Lähitapiola
Etelä-Suomen Puunkorjuu Oy