Naisten Suomensarja / B - Superi leireili onnistuneesti Espanjan Saloussa

24.4.2023

Keskiviikkona 12.4

Kokoontui päivällä Kuopion lentokentälle 21 reipasta ja ehkä vähän jännittyneitäkin matkaajia. Mukaan oli lähtenyt kaikki 13 pelaajaa sekä kahdeksan taustaryhmäläistä valmentajineen sekä muutama vanhempi. Lähtöselvitys ja matkalaukut pesäpallovälinein saatiin pakattua lentoa varten grammojen tarkkuudella. Mukaan oli otettu mailoja, palloja, kentänrajoja, syöttölautanen ja paljon muuta.

Klo 14.15 Finnairin kone nousi Kuopion taivaalle muutaman ilmakuopan jälkeen onnistuneesti ja tunnin lennolla helsinkiin oli kiva katsella Suomen jäätyneitä järviä sekä luontoa. Helsingissä vaihto jatkolennolle Iberian koneelle ja kohti Barcelonaa sujui vaivatta ja klo 17.05 noustiin Itämeren päälle ja edessä oli neljän tunnin lentomatka kohti Espanjan rannikkoa. Tasan neljä tuntia myöhemmin kone laskeutui Barcelonan kentälle jonka lennonjohtotorni muistutti jalkapallon mm-kisojen mestaruuspokaalia. Matkalaukut ja varusteet löytyivät todella nopeasti ja jäljellä oli vielä tunnin ajomatka "Pelimatkojen" järjestämällä Bussilla. Saavuimme Saloun harjoituskeskukseen noin klo 22.00 ja paikan virallinen nimi on Cambrils Park Sport Village. Pitkän matkustuspäivän päätteeksi vielä päivällinen "Brittien" jalkapallojoukkueiden seurassa.

Torstaina 13.4

Herätys klo 7.20 ja joukkue tekee joka aamu omat reippailut ennen aamiaista, mainittakoon tässä vaiheessa että lounas ja päivällinen kuuluivat myös jokapäiväiseen harjoituspakettiin ja energiaa oli kyllä urheilijoille saatavilla joka ikisen ruokailun yhteydessä, maittavineen jälkiruokineen.

Harjoittelussa oli ohjelmassa nopeusharjoitus joka tehtiin herättelynä reissun vaatimuksiin ja illan lajiharjoitus sisälsi tutustumista harjoituspaikkaan ja ensimmäistä kertaa päästiin treenaamaan lajia ulos tällä harjoituskaudella. Olosuhteet oli hulppeat ja harjoituskeskuksessa oli 13: sta kenttää jotka soveltuivat ihan hyvin pesäpallon harjoitteluun. Ennen omaa lajiharjoitusta kentällä treenasi Jyväskylän Kirittärien naisten edustusjoukkue. Kentälle oli noin parin kilometrin kävelymatka. Treenit saatiin tehdä 18 :sta asteen lämpötilassa toki tuuli pääsi vähän kiusaamaan.

Perjantaina 14.4

Tutut aamutoimet ja edessä kaksi lajiharjoitusta sekä kaaripeliharjoitus. Jälkimmäisessä lajiharjoituksessa päästiin jo enemmän toteuttamaan pelillisiä asioita.  Kaaripeliharjoitus oli yksi päivän kohokohdista. Tuuli oli kovaa ja lämpöä mukavasti + 19:sta. Illalla päästiin ensimmäisen kerran tutustumaan Saloun kaupungiin vähän paremmin ja taisi kauppakin jo vähän käydä.

Lauantai 15.4

Sisälsi aamulla onnistuneen lajiharjoituksen. Tuuli oli tyyntynyt ja lämpötila noussut + 22 asteeseen. Iltapäivällä pidettiin palauttava voimaharjoitus ja siitä suoraan joukkue pääsi tunniksi kylpylään. Illan pelaajat viettivät yhdessä Saloun keskustassa.

Sunnuntai 16.4

Oli odotettu vapaapäivä ja sai mennä aamiaiselle tunnin myöhemmin. Keli oli loistava + 24 astetta ja täysin tuuletonta. 

Vapaapäivän kunniaksi pelaajat lähtivätkin koko pitkäksi päiväksi välimeren rannalle kohti Saloun keskustaa ja osa kävi naapurikaupungissakin ostoksilla. Liikuttiin kävellen, pyörillä, taksilla ja osa sai kunnian tutustua paikalliseen Bussiin. Ilta huipentui pelaajien yhdessäoloon ja seuraava kuva kertokoon kaiken oleellisen.

Maanantai 17.4

Paluu arkeen ja edessä kaksi lajiharjoitusta ja jälkimmäinen pelattiin tosissaan neljällä kolmen hengen sisäpelijoukkueella jota aina "Store" vahvisti. Tällä kertaa voiton vei Lilat (Kiida, Aamu, Tutu) ennen punaisia, vihreitä ja sinisiä. Lämpötilakin mukavasti + 23. Ilta toi vielä ostosmatkan naapurikaupungiin.

Tiistai 18.4

Viimeinen treenipäivä edessä. Avauspäivän tapaan nopeusharjoitus ja illalla tehtiin vielä ulkopeliharjoitus. Päivään mahtui vielä pari palaveria jotka sisälsivät yleisiä käytännönasioita koskien ensi kesän harjoittelua ja pelaamista sekä ulkopelipitoinen palaveri.

Kymmenen treeniä takana ja eikun tavarat kohti majoituskeskusta ja pakkaaminen kohti kotimaata alkaa.

Keskiviikko 19.4

Klo 06.00 aamulla Bussi haki meidät kohti Barcelonan lentokenttää. Matka jatkui lennolla kohti helsinkiä ja sieltä jatkolennolla kuopioon jossa olimmekin noin klo 18.00. Matka sujui mukavasti ja onnistuneesti, tottakai aina pientä hienosäätöä päivään aina mahtuu.

Leiri oli onnistunut

ainakin valmentajien silmissä ja varmasti tulee myös kesällä näkymään ja kuulumaan kentällä. Toivottavasti muutkin ajattelevat samalla tavalla. On toki asioita mitkä varmasti tehdään vähän eri tavalla jos vielä joskus Salouhin palataan ja miksi ei palattaisi. Olosuhteet olivat harjoittelulle onnistuneet ja muukin toiminta oli kohtuullisesti onnistunut. Pitää kuitenkin muistaa että kyseessä ei ollut lomamatka vaan harjoitusmatka.

Haluan lopuksi kiittää kaikkia pelaajia, valmentaja kolleegaa Kallea reissusta, sekä joukkueenjohtoa Mattia (sekä Samia) joka operoi asioita suomesta käsin. Unohtamati kaikkia mukana olleita "kiinteistöalan" ammattilaisia sekä erityiset kiitokset meidän kahdelle uudelle ulkopelaajalle Riikkalle sekä Matille. Kaksikymmentäkaksi palloa lähti matkaan ja kaksikymmentäyksi palasi kuten matkaajiakin eli "kaikki on hyvin".

T. Maksu