Naiset pelasi viimeisen harjoitusottelun ennen sarjakauden alkua

8.5.2023

ViU - Joma 2-1 (4-3), (6-7), (4-3)

Lauantaina kohdattiin Joensuun Maila viimeisessä harjoitusottelussa Viinijärven Pallokentällä ennen sarjakauden alkua. Ottelussa riitti tapahtumia niin sisä- kuin ulkopelissä ja iltapäivään mahtui myös muutama ikävä loukkaantuminen. Kotijoukkueen 2-vahti Ada Reijonen joutui jättämään kentän heti avausvuoron jälkeen saatuaan pallon ilkeästi heittokäteen. Toisen jakson alussa Kiida Helminen loukkasi jalkansa pahan näköisesti kärkkymistilanteessa kakkospesän tuntumassa ja matka jatkui saman tien Tikkamäelle Joensuuhun. Illalla saimme kuitenkin tietoa että ilmeisesti pahin mahdollinen vaihtoehto olisi poissuljettu. Tänään saamme tarkempaa tietoa Kiidan ja Adan tilanteesta. Varmasti kuitenkin molemmille tulee huilia peleistä alkukesänä.

Ulkopelissä parasta oli ehdottomasti kotijoukkueen kopparikaksikko

Kotijoukkueen ulkopeli toimi ajoittain ihan hyvin toisen jakson alkupuoliskolle asti. Toki Kiidan pois ottaminen vaikutti myös ulkopelin kokonaiskuvaan ja kaveri saikin pari lahjajuoksua kotijoukkueen väärillä valinnoilla pallonhakutilanteissa, mutta kohtuullisesti kuitenkin selvittiin. Parasta osaa oli ehdottomasti kopparikaksikko Aamu ja Sole Riissanen, jotka pelasivat takakentällä vahvan ottelun.

Supervuorossa tapahtui

Viinijärvi aloitti sisävuorolla ja heti tapahtui jokerikaksikko Jenna Storhammar ja Viivi Hirvonen onnistuivat kotiutuksissaan ja Vinkku johti jo 2-0. Tämän jälkeen vielä Sara Rosti löi upeasti kakkosjatkeelle ja heti perään Pilvi-Maaria Taurama toi harhaheitolla tilanteeksi 4-0. Joma tuli kuitenkin päättäväisesti sisälle ja teki juoksuja yksi kerrallaan. Tilanne hetkessä jo 4-3. Kotijoukkue kuitenkin kesti loppuun asti ja päätti harjoituspelit voittoon.

Sole Riissanen iskussa

Sisäpelissä Sole Riissanen onnistui mainiosti ja kärkilyöntiprosentti oli täysi sata eli pelissä ei tullut yhtään virhettä. Ada Vattulainen voi myös olla tyytyväinen sisäpeliinsä 88% tehokkuudella. Jokerikaksikko Jenna Storhammar ja Viivi Hirvonen löivät yhteensä viisi juoksua. Hertta Kohonen toi ottelussa kolme juoksua.

Valmistautuminen jatkuu normaalisti

Valmistautuminen sarjapeleihin jatkuu normaalilla tavalla. Yhteenveto joukkueen tilanteesta on saatu ja tiedetään missä mennään. Nyt jatkamme pelin kehittämistä kohti sarja-avausta. Helatorstaina 18.5. pelataan seuraavan kerran kun B-Tyttöjen Superpesissarja alkaa Jyväskylässä Kirittäriä vastaan. Tiistaina 23.5. klo 18.00 kohdataan Naisten Suomensarjan sarjaavauksessa kotona Viinijärven Pallokentällä paikallisvastustaja Kiteen Pallo - 90.

Kaikki mukaan  kentän laidalle kannustamaan

T.Maksu