C-Tytöt sijoittuvat hienosti sijalle 14.

31.7.2023

Oulun Nuorisoleirin kilpasarja ylitti odotukset

Jo pelkästään pääsy kivenkovaan kilpasarjaan oli monelle kesän täyttymys. Joukkue pelasi ja taisteli hienosti kymmenen peliä ikäluokkansa valtakunnan huippuja vastaan. Vastapuolella oli pelaajia jotka pelasivat jo Naisten Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä.

Tuloksena kolme voittoa, yksi tasuri ja kuusi tappiota

Joukkue voitti kovan Ruoveden 8-6, joka tappiolla Viinijärvelle menetti paikkansa mitaliotteluissa. Lisäksi Pattijoki kaatui 7-3 ja paikallisvastustaja Kitee 7-5. Lisäksi pelattiin Kannuksen kanssa tasan 3-3. Nuorisoleirin SM-kultaa vienyt Seinäjoki sai tehdä täyden päivätyön voittaakseen Liperin tytöt. Ottelu oli viimeiseen vuoroon asti tiukasti 5-3 Seinäjoelle, joka viimeisessä vuorossa karkasi kahdella läpilyönnillä selkeään 13-3 voittoon. Siinä nähtiin, missä valtakunnan kärki kulkee. Lisäksi alkusarjassa hävittiin hopeajoukkue Oulun Lipolle, Manselle Tampereelta, Rauman Feralle, Mynämäen Vesalle sekä sijoitusottelu (13-14)Vihdin Pallolle niukasti 5-4.


Joukkue pelasi hienosti yhteen auttaen toisiaan

Sonja Purmonen meni röyhkeästi kentälle ja teki parhaat ulkopelisuoritukset Pattijoki -pelissä, kun voittajaa ratkaistiin. Siina Kontturi vei hienosti etenijöitä eteenpäin ja väläytteli myös kovissa vaihtolyönneissä. Ulkopelissä siepparin paikalla teki tärkeitä paloja. Siina valittiin myös joukkueen Pohjolan tsemppipelaajaksi. Sole Riissanen poltti etenijöitä kotipesään pelissä kuin pelissä ja hallitsi sisäpelissä niin kovat, kuin hidastetut lyönnit. Solen tähtihetki oli ehdottomasti pääsy leirin kilpasarjan Itä-Länsi otteluun. Iina Kröger pelasi luotettavasti kakkosvahtina ja oli aina mukana voittopelien ratkaisuissa, kun voittajaa haettiin. Lisäksi sisäpelissä Iina rakensi tarkeitä takatilanteita joukkueelle. Ada Reijonen loisti kakkospolttajana varsinkin takatilanteissa polttamalla etenijöitä kotipesän kynnykselle. Sisä- ja ulkopelissä leirin parhaat hetket osuivat Ruoveden voittopeliin jossa Ada iski etukäteen katsotusta paikasta kunnarin ja kaksi tavallista juoksua. Lisäksi Ada poltti etenijän kotipesään viidesti ottelun aikana. Kitee -ottelussa nähtiin myös räpylällä heitetty palo kolmospesälle. Martta Muuttoranta torjui pallot keskellä kenttää ja nousi ratkaisijan rooliin Pattijoki- sekä Kitee- peleissä polttamalla etenijöitä takapesille. Tasaista varmaa suorittamista koko leirin ajan. Mare teki sisällä kaikkia eri rooleja, eli taisteli ja syöksyi pesille ja löi muutaman läpilyönninkin. Jenna Karvinen pelasi melkein kaikki pelit 2-kopparina ja joukkueen tavoin onnistui mainiosti voittopeleissä. Iinan kanssa olivat leirin aikana työllistetyimpiä ulkopelaajia kovien lyöntien torjumisessa. Sisäpelissä kovat suoraviivaiset lyönnit olivat parasta Jennaa ja sai olla leirin ensimmäinen pelaaja, joka löi juoksun Oulun kenttään läpilyönnillään. Alma Loponen  pelasi jokerina, 2-kopparina sekä 3-vahtina. Alma pelasi aina ulkopelissä isolla sydämellä ja antoi kaikkensa ja tähtihetkenä oli Pattijoen peli. Sisällä Alma varmasti muistaa Kiteen pelin, tilanne tasan 5-5 ja paloja kaksi. Upea lyönti kakkoskulmaan taakse ja hetkessä Viinijärvi johtoon 7-5 ja se piti loppuun asti. Minja Tukiainen oli joukkueen ennakkoluuloton nuori lukkari, ja voi olla tyytyväinen peliesityksiinsä. Heitti tolppaa, matalaa ja lautasväärää ja antoi joukkueelle mahdollisuuden pelata voitoista. Piti kolme vuoroparia leirin mestarijoukkuetta sillassa. Sisäpelissä hoiti hienosti oman roolinsa joukkueen hyväksi. Iida Parkkulainen pelasi pääasiassa kotiuttajajokerina ja löi hienosti palloa kakkospuolelle ja löi leirillä tärkeitä juoksuja. Kohokohtana oli Adan tavoin kunnari Ruoveden kenttään. Ulkopelissä rooli jäi vielä pieneksi mutta Iida voi olla tyytyväinen panokseensa. Aada Malinen pelasi 3-vahtina sekä etenijä- vaihtajajokerina. Aada voi olla myös tyytyväinen tekemiseensä. Aada tekee sisäpelissä paljon näkymätöntä työtä, joka auttoi joukkuetta voittoihin. Adan tähtihetki osui Pattijokea vastaan voittopelissä lyömällä merkistä pallon kakkosrajasta läpi.

Joukkueen taustaryhmä seurasi aina tarkkaan toisten pelejä

Valmentaja / Pelinjohtaja Kristian Martikainen johti joukkojaan eteenpäin menestyksekkäästi omalla tyylillään ja varsinkin voittopeleissä nähtiin tärkeitä rohkeita ratkaisuja, jotka auttoivat tytöt voittoon. Huoltaja kaksikko Mika Malinen sekä Janne Kröger pitivät huolta tytöistä ja kannustivat kaikkia tasapuolisesti ja ennenkaikkea positiivisesti. Antti Tukiainen toimii joukkueen linja-auton kuljettajana ja vei tytöt sekä taustaryhmän turvallisesti ja ajoissa paikkaan kuin paikkaan. Antti toimi myös aina alkuverkoissa 12. pelaajana ja joukkueen toisena lukkarina. Lisäksi isot kiitokset kirjureille Minna Muuttorannalle sekä Tiina Karviselle jotka hoitivat tyttöjen järjestelyvuoroja peleissä heti aikaisin aamusta ja samat sanat otteluissa tuomareina toimineille Jari Muuttorannalle sekä Jussi Parkkulaiselle.

Sole edusti Itää tyylikkäästi

Länsi vei ottelun nimiinsä puhtaasti 2-0. Viinijärven Urheilijoiden Sole Riissanen edusti seuraa tyylillä ja onnistuneesti. Avausjakson Sole pelasi jokerina ja onnistui myös lyömään yhden juoksun kivenkovaan Lännen ulkokenttään. Toisella jaksolla Sole pääsi kakkoskoppariksi ja haki kaikki pallot räpylään kopiksi ja mahtui mukaan myös yksi kiinniotto aivan takarajalta selkä kotipesän suuntaan.

Pääsy kilpasarjan Itä-Länteen kova saavutus

Kaikista joukkueista ei valittu pelaajia arvo-otteluun, vaan parhaat pelaajat. Esimerkiksi Oulusta, Seinäjoelta, Porista ja Raumalta valittiin useampi pelaaja. Mukana oli Naisten Superpesiksen sekä Ykköspesiksen pelaajia, joten kovaan seuraan oli Sole päässyt.

Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin

Viinijärven Urheilijat sai lisää pontta juniorityöhön ja tulevaisuuden haasteisiin ja uskoa että voidaan tasapäisesti haastaa aivan oman ikäluokan huippuja. Matka toki voittoihin on vielä pitkä mutta paljon jo osataan asioita niin C-tytöissä, kuin muissakin seuran joukkueissa nuoremmista aina vanhempiin.

Kiitos kun sain olla leirin matkassa mukana.

T. Maksu