B-Superilla kauden paras peli

27.6.2023

Kajaani - ViU 2-1 (3-2,4-5,2-1)

Kauden kuudennessa pelissä Viinijärven Urheilijoiden B-Superin tytöt pelasivat kauden parhaan pelinsä. Joukkue on hävinnyt neljä peliä supervuorossa joten avausvoitto jaksaa edelleen odottaa. Vastaavasti kuitenkin joukkue on osoittanut että parhaimmillaan pystytään haastamaan joukkueita todella ottelun voitosta, ainoastaan kotona on jääty ilman pisteitä Ylivieskaa ja juuri Kajaania vastaan.

Avausjaksolla rohkea alku

Viinijärvi aloitti sisällä ja kakkoskärjestä rakennettiin takatilanne ja Tua Riissasen yllätysotolla kakkosrajasta Sole Riissanen syöksyi "pinkit" johtoon ja kun vielä jokeripelaaja Anna Kieloaho löi merkistä kopparien eteen sai Hertta Kohonen tuoda tilanteeksi 0-2. Toisessa vuoroparissa Kajaani teki kolme juoksua Viinijärven ulkokentän hermoillessa. Ulkopeli saatiin kuitenkin nopeasti kuntoon ja takatilanteita saatiin luotua mutta tuloksena oli muutama tiukka palo kotipesään ja näin jakso Kajaanille 3-2.

Toinen jakso tiukkaa taistelua

Kajaani pidettiin nollilla ja omaa sisäpeliä saatiin tarkennettua. Ensiksi Martta Puhakka onnistui kotiutuksessaan ja heti perään vielä Anna Kieloaho toistamiseen siirtyi ViU jälleen 0-2 johtoon. Kajaani puristi kuitenkin väkisin tilanteeksi 2-2. Kolmannen tasoittavalla Aamu Riissanen iski komeasti kolmospuolelta läpi ja Sara Rosti sekä Viivi Hirvonen juoksivat kotipesään tilanteeksi 2-4.  Jatkossa Sole Riissanen löi upeasti kakkosjatkeelle ja isosisko Aamu syöksyi viidennen juoksun ja tilanne jo 2-5. Kajaani tuli neljännen aloittavaan ja tuli kahden palon tilanteessa jo juoksun päähän. Linjassa pelannut Viivi Hirvonen nappasi pallon kiinni ja polttoheitto kolmospesälle ja jakso Viinijärvelle 4-5.

Supervuoro aloitettiin sisällä

Viinijärvi rakensi yhdellä palolla takatilanteen ja Sole Riissanen löi toistamiseen yli linjan ja Viivi Hirvonen toi supervuoroparissa johtojuoksun. Viinijärvi ei enään saanut lisäjuoksuja. Kajaani tuli tasoittavalle ja onnistui rakentamaan palottoman ajolähtötilanteen. Kotijoukkueen Neija Valli löi upean kakkosrajaleikkurin ja tuloksena kaksi juoksua ja voitto Kajaanille 2-1.


Ulkopelissä nähtiin jo voittavia suorituksia

Up oli ottanut ison askeleen eteenpäin ja kentällä nähtiin hienoja suorituksia. Vielä kun saadaan lisää huolellisuutta ja oikeanlaista rohkeutta haastaa sisäpelaajia niin hyvä tulee. Lukkari Sara Rosti paransi peliä koko ottelun ajan ja kakkospuolella pelanneet Tua Riissanen sekä Viivi Hirvonen muodostivat tärkeän tutkaparin. Ada Vattulainen sekä Martta Puhakka tekivät tärkeät palot ottelun ratkaisuhetkillä. Onnistujia ja tärkeitä lenkkejä olivat kopparikaksikko Aamu ja Sole Riissanen.

Sisäpeliä pyöritettiin koko ajan kahdella kärjellä

Sisäpeli pyöri koko ajan koko yhdeksikön voimin ja hyvää tukea saatiin kaksi juoksua lyöneeltä jokeripelaaja Anna Kieloaholta. Annan lisäksi kahdesti kotiuttivat Aamu ja Sole Riissanen. Tilanteita rakennettiin koko joukkueen voimin ja 100% onnistuivat Aamu Riissanen sekä Martta Muuttoranta. Kahdesti kotipesään juoksun arvoisesti etenivät Sara Rosti, Viivi Hirvonen sekä Hertta Kohonen.

Palkitut Aamu Riissanen sekä Ada Vattulainen

Huomenna keskiviikkona klo 18.00 Naisten Suomensarjaa ViU - Kuusankoski

Tervetuloa kannustamaan ViU voittoon.

T. Maksu