EDUSTUSJOUKKUEEN VALMENNUKSELLE JATKOSOPIMUKSET

31.3.2022

Naisten Suomensarjajoukkueen ja B-tyttöjen valmennus sekä pelinjohto on turvattu kolmeksi vuodeksi eteenpäin. Marko Huhtanen ja Kalle Helminen jatkavat nykyisissä tehtävissään.

Tavoitteena ykköspesis 2025

Viinijärven Urheilijat teki vuonna 2019 strategiatyön ja asetti tavoitteeksi nousun ykköspesikseen vuoteen 2025 mennessä. Samalla myös määriteltiin, että tavoitteeseen pyritään kehittämällä omaa juniorityötä. Työtä on kehitetty palkkaamalla oma junioripäällikkö, yhdenmukaistamalla joukkueiden toimintaa, tarkastelemalla kriittisesti seuran hallinnointia ja jakamalla vastuuta laajemmalle vapaaehtoisjoukolle. 

Meillä Viinijärven Urheilijoilla on ollut ilo ja kunnia saada riveihimme ensin valmennuspäälliköksi ja sittemmin junioripäälliköksi valittu Marko Huhtanen. Jo ensikohtaamisesta lähtien oli selvää, että tässä meillä on tyyppi, joka on valmis tekemään töitä, paljon töitä, rakastamansa lajin ja edustamansa seuran eteen. Tiedän, että yhteistyö Markon kanssa on ollut hedelmällistä, koska hän jakaa samat arvot Viinijärven Urheilijoiden kanssa. Keskiössä on perinteinen vapaaehtoisuuteen perustava seuratoiminta, oman laadukkaan juniorityön tärkeys, yksilön oma motivaatio ja kehittyminen, sekä yhteinen hyvinvointi ja menestys.

Jatkamalla Marko Huhtasen valmentajasopimusta kauden 2024 loppuun, seura varmistaa hyvän ja onnistuneen työn jatkuvuuden ja valitun linjan systemaattisen kehittämisen kohti tavoitettamme vuodelle 2025.                                                                                                                                                                      Mira Loponen     Puheenjohtaja                                                                                                                              

Marko Huhtanen

Matka jatkuu suunnitelmallisesti eteenpäin. Projekti viedään läpi koko seuran voimin, kivijalkana toimii pelaajapolun alku eli pesäpallokoulu, johon tulemme lähitulevaisuudessa kunnolla panostamaan. Nuorten harrastustoiminnan mukaan ottaminen oli myös itsestään selvää ja haluamme tarjota nuorille mahdollisuuden tutustua pesäpalloon. Pystymme myös tarjoamaan nuorille, muita tehtäviä seurassa, jos vaikka pelaaminen ei välttämäti ole se kiinnostavin asia.  Voimakkaasti panostamme juniorityöhön ja heidän valmentajiin, jokaisessa ikäluokissa. Nyt käynnissä oleva B-tyttöjen projekti on saanut hienon vastaanoton ja on ehdottomasti seuran tulevaisuuden tavoitteen ykköspesikseen nousemisen, yksi isommista tukipilareista. 

Hienoa on ollut nähdä omalla Vinkku urallani näin lyhyessä ajassa kuinka upeita ihmisiä työskentelee Viinijärven Pesäpalloilijoiden hyväksi. Kiitän samalla seuraa tästä sopimukseni jatkosta ja mahdollisuudesta jatkaa työskentelyä näiden ihmisten seurassa. Yhtenä niistä on ehdottomasti jatkaa Kalle Helmisen kanssa yhteistyötä. Kalle on nopeasti päässyt mukaan seuran toimintaan ja saanut hyvän vastaanoton. Haluan Kallen kanssa vielä maaliin tämän B-tyttöjen projektin sekä nostaa Suomarinaiset ykköspesikseen. Totesi Marko Huhtanen.

Kalle Helminen

Kalle Helminen siirtyi lokakuussa 2021 Viinijärven Urheilijoihin. Ennen siirtymistään, Kalle toimi Joensuun Mailan tehtävissä. Kallen tytär Kiida, pelaa myös Viinijärven Urheilijoissa, vanhempi tytär Killa, toimii ensi kesänä seuramme pesäpallokoulun ohjaajana. Myös elämänkumppanin tytär Sole, pelaa Viinijärvellä C ja B-tytöissä.

Minulla on sellainen tunne, kuin olisin palannut kotiseuraan. Tykkään seuran organisoinnista, suunnitelmallisesta tekemisestä ja vastuun jakamisesta ja lisäksi innostuneista ihmisistä.

Harjoittelukin on mennyt huikeaa vauhtia eteenpäin, mahdollisuuksia on vaikka miten. Tytöt ovat sitoutuneita ja heiltä löytyy halua, sekä tahtoa. Fysiikka kehittyy, kuten lajitaidotkin. Nyt opetellaan pelaamista, ulkopeli pitää, sisäpeliin haetaan oikeita ratkaisuja.

Olosuhteet harjoitella ovat hyvät, pitää kuitenkin muistaa, että ne ovat kaiken harjoittelun perusta ja niistä ei voi yhtään säästää, varsinkaan näin kasvavassa seurassa.

Olen tolle "Maksulle" monasti sanonut, että päivät meinaa loppua kalenterista. Tehtävää tyttöjen kanssa kyllä riittää. Eiköhän kuitenkin tuon rääväsuisen porilaisen kanssa, joka tekee mitä lupaa, selvitä kunnialla eteenpäin, toteaa Kalle Helminen.