ViU:n C-tytöt mitalipeleihin!

23.7.2021

"Kyllikkien" tuhkimotarina nuorisoleirillä sai jatkoa. 

Etukäteen kovemmassa jatkolohkossa ViU:n C-tytöt -"Kyllikit"- nousivat pelisarjassa lohkonsa kakkoseksi ja varmistivat paikkansa semifinaaleihin. Alla oli upea 8-3 voitto Janakkalasta. Seuraavaksi kohdattiin sarjan ennakkosuosikki Loimaa, joka oli vielä kovempi luvuin 9-6 . ViU:n tytöt pelasivat turnauksen parhaan pelinsä ja pelaajille jäi sellainen tunne, että toivottavasti vielä kohdataan.

Ratkaisupelissä perjantaina aamulla kohdattiin kova Kankaanpää ja ViU:lle riittäisi tästä tasapeli. Ottelun alussa Mona Asikainen, Viivi Hirvonen ja Ada Reijonen löivät alkutahdit ja Vinkkulaiset johtoon 4-0. Kankaanpää kiristi ruuvia ja oltiin vielä ViU:n 5-4 johdossa. ViU teki kaksi juoksua lisää ja meni jo 7-4 johtoon. Kankaanpää tuli tasoittavalleen ja löi vahvasti tilanteeksi jo 7-7 ja etenijä vielä kolmosella. Tämän jälkeen tyttöjen rohkea karvaus ykkös - kolmostilanteessa toi tärkeät kaksi paloa Ada Vattulaisen ja Asikaisen polttoheitoilla. Hetken päästä Kankaanpää sai merkkaamattoman lyönnin väliin. Jostain 2-koppari Martta Puhakka taikoi taittoheiton Asikaiselle linjaan ja tämä toimitti pallon Sara Rostin räpylään - alkoivat villit tanssituuletukset. Tasapeli riitti Viinijärviläisille. Jatkopaikan varmistuttua suoritettiin sovittu juoksukilpa jossa Maksu haastoi Pinja "Pine" Vattulaisen. Maksun varaslähdöstä huolimatta Pine heittäytyi voittajaksi maalikameran perusteella.

Lauantain välierissä kohdataan Seinäjoki ja toisessa parissa pelaavat Loimaa ja Pori. Voitolla finaaliin ja tappiolla pronssipeliin.

Vinkulla edustus myös pelisarjan Itä - lännessä

Siilinjärven kuuluisassa Mantun Montussa pelattiin perjantaina myös pelisarjojen Itä-länsi ottelu.

Vinkun C-tytöistä oli edustettuna Viivi Hirvonen ja pelinjohtajana toimi Marko Huhtanen. Joukkueen huoltaja oli Kristian Martikainen.

Itse ottelussa Itä oli parempi 3-2. Kentän parhaana palkittiin Idästä joukkueen kapteenina toiminut 3-koppari Viivi Hirvonen. Hyvän ulkopelinsä lisäksi "Tyyne" löi Idän 1-0 ja 3-1 johtojuoksut. Pelinjohtana toimineelle Huhtaselle kyseessä oli ensimmäinen voitto Idän puolella. Lännen puolella on ollut aikaisemmat kokemukset.