Raporttia C-tyttöjen SM- ja naisten maakuntasarjan otteluista

4.7.2021

Tasoero oli selkeä, vaikka toisella jaksolla ViU sai ulkopelinsä kuntoon.

Perjantain 2.7. pelissä ViU:n C-tytöt kohtasivat kotikentällään sm-sarjan kamppailussa kovan Sotkamon. Vierailija Sotkamo vei ottelun puhtaasti 0-2. Jaksot 3-20 ja 0-6.

Kotijoukkueesta palkittiin hienon pelin sekä sisällä että ulkona pelannut Pinja Koivuselkä. Toinen palkittu oli Iida Väkeväinen joka onnistui hyvin varsinkin toisella jaksolla. Viivi Hirvonen yllätti kerran Sotkamon takakentän ja juoksi kunnarin. Yksi ilahduttavimmista asioista oli Mette Hiltusen palaaminen kokoonpanoon.

Pelit jatkuivat heti sunnuntaina 4.7. klo 18.00. Naisten Maakuntasarja kohtasi voitokkaasti Varkauden.

Sunnuntaina 30 asteen helteessä pelattiin Viinijärven Pallokentällä Naisten Maakuntasarjaa, jossa Viun vieraaksi oli saapunut PK-P Varkaudesta. Kaksi ja puoli tuntia kestänyt taisto päättyi lopulta kotijoukkueen riemukkaisiin tuuletuksiin. ViU voitti jaksoin 2-0 (7-5 ja 7-5).

Avausjaksolla Mona Asikainen löi merkistä väliin ja Ada Vattulainen toi avausjuoksun. Varkaus kuitenkin teki neljä seuraavaa juoksua siirtyen jo 1-4 johtoon. Pinja Koivuselkä oli eri mieltä voittajasta ja löi kakkospuolelta pallon pitkälle maisemiin tuloksena kunnari ja yksi tavallinen. Ja heti perään Asikainen kotiutti vielä Koivuselän ja tilanne tasan 4-4. Viimeisessä sisävuorossa Viivi Hirvosen lyönneillä siirryttiin 6-4 johtoon ja kun jokeri Martta Puhakka kotiutti vielä Asikaisen, oli tilanne 7-4. Varkaus sai vielä yhden juoksun mutta Lukkari Ada Reijosen johdolla ulkokenttä kesti ja jakso kotiin 7-5.

Toisen jakson alussa Varkaus karkasi jo 0-3 johtoon. Viivi Hirvosen kunnarilla sekä jokerien Minja Tanskasen ja Martta Puhakan hienoilla lyönneillä siirryttiin taas 7-4 johtoon. Varkaus sai yhden kavennujuoksun ja toinen jakso päättyi Tua Riissasen polttoheittoon kolmoselle. Arvokkaat kolme pistettä Viinijärvelle. Kotijoukkueen palkitut olivat Pinja Koivuselkä, joka löi kaksi juoksua ja toi viisi juoksua kotipesään. Toinen palkittu oli jokeri Martta Puhakka, joka löi koko ottelun hienoja vaihtolyöntejä. Toinen jokeri Minja Tanskanen onnistui toisella jaksolla kotiuttamaan kolmesti. Myös Viivi Hirvonen ja Mona Asikainen pelasivat vahvasti niin sisällä kuin ulkona. Lukkari Ada Reijonen onnistui hyvin sotkemaan vastustajan lyöntipeliä molempien jaksojen ratkaisu hetkillä. Ottelu oli kuitenkin koko joukkueen taisteluvoitto.