Miesten suomaria 56 vuoden tauon jälkeen

30.5.2021

ViU:n historiikki kertoo, että seuran viimeisin kausi miesten suomisarjassa oli 1964–65. Tämän kauden jälkeen vetäjäpula vaikutti viulaiseen pesäpalloon. ”Alkoi odottelu”, toteaa historiikki.

Lauantaina päättyi odottelu, kun Viinijärven Pallokentällä kohtasivat ViU:n miesten joukkue ja Jyväskylän Kiri & Kirittäret Juniorit. Pelattiin siis suomensarjan avausottelu reilun 90 hengen seuratessa peliä katsomoissa.

Ennen peliä, kopissa oli aistittavissa pientä jännitystä, mutta kuitenkin tervettä rentoutta. Hutunkeitto vastustajalle ja ulkovuorosta aloitettiin.

Pelin aloituksesta valitettavasti huomasi, että oli kauden ensimmäinen peli (jos ei yhtä kuuden vuoron harkkapeliä lasketa). Heitot ei napsuneet räpylään ja jännitystä ilmassa ja kaveri laskettiin pikkasen halvalla muutaman juoksun karkumatkalle. Eka sisävuoro meni ihmetellessä ja kolme paloa nopeasti taululle. Tämän jälkeen saatiin hieman kupletin juonesta kiinni ja ruvettiin tekemään paloja ja lyömään juoksuja ja mikä hienoa, nähtiin kotijoukkueelta useita hienoja lyöntejä ja ulkopelisuorituksia. Kaveri oli kuitenkin napsun verran  parempi ja 5-7 eka jakso vieraille.

Tokalle jaksolle keskittyminen oli selvästi parempaa ja ensimmäisen aloittavalla 1-0 johtooon. Kaveri vastasi tasoittavallaan ja peli tasoihin. Jakso oli ns. yhden juoksun peliä ja neljännen alussa tilanne 3-3. Ei saatu valitettavasti tarvittavaa juoksua tehtyä, jotta olisi ollut mahdollisuus supervuoroon, Vierailijat teki tarvittavan sen juoksun tasoittavallaan ja näin sarja-avauksesta 3 pistettä Kiri Junioreille.

Vaikka alku oli hapuilevaa, pelin taso heilahteli ottelun sisällä ja parannettavaa jäi paljon. Oli ottelussa paljon hyvääkin. Tiedetään mihin keskittyä treeneissä, jotta seuraavassa matsissa 10.6. ollaan valmiimpia. Erityismaininnat ottelusta kolme vastustamatonta juoksua lyöneelle kapteeni Kristian Martikaiselle, mahtavaa etenemistä ja kolme juoksua tuoneelle Jaakko Haveriselle ja upeaa ulkopeliä ja monta tärkeää paloa tehneelle Oskari Huittiselle