KUUKAUDEN VIERAANA KRISTIAN MARTIKAINEN

26.9.2022

Kesällä oli välillä pelipaitakin päällä

Tapasin Kristian Martikaisen viime viikolla Heinosen kahvilassa ja pari tuntisen keskustelun aikana puhuttiin yllätys pesäpallosta. Kuluneena kesänä "Krisu" johti seuramme C-tyttöjen pelejä, sekä naisten maakuntasarjan ja miesten suomensarjan otteluita ja kiirettä kyllä piti. Taisi mukaan mahtua vielä pari peliä "äijä" pesiksessäkin.

Seuran toimintaan mukaan 2019

Kristian pelasi seurassa ensimmäisen kerran vuonna 2019 ja puki päällensä miesten maakuntasarjan pelipaidan ja aloitti toiminnan myös E-tyttöjen valmennuksessa ja sillä tiellä edelleen ollaan.

Oma ura alkoi erkinpellontien kentältä

Pesäpallo tuli elämään 1997 erkinpellontien kentällä Joensuussa pidetystä pesiskoulusta. Jatkossa pelasin pesäpalloa ennen Viinijärvelle tuloa Jomassa. Siellä pelasin B-poikien sm-sarjaa ja miesten suomensarjaa. Maakuntasarjaa olen pelannut niin Ilomantsissa kuin Kesälahdellakin.

Arkaan paikkaan

Erikoisin muisto pesäpallossa tulee mieleen C-poikien sm-sarjassa jossa pelasin 1-vahtina etukentällä ja tyttöjen nykyinen fysiikka valmentaja Juhani Myyryläinen löi pallon suoraan arkaan paikkaan osuen toiseen kivekseen. Sen jälkeen laitettiin siihen kylmää eikä ollut toimivin yhtälö. Yleisö nauroi ja kannusti samaan aikaan. Itse kuitenkin pelasin kärkenä pelin loppuun ja toin vielä juoksunkin kotipesään.

Seuralla vahva tulevaisuus

Vinkulla on vahva, valoisa tulevaisuus jossa on riittävästi motivointia sekä suunnitelmallista tulevaisuutta. Jatkossa toivon kuitenkin että myös nuorten peleihin satsattaisiin ottelutapahtumiin. Olisi enemmän juttuja lehtiin, musiikkia, ottelu kuulutuksia. Varmasti tuo lisä "buustia" kentälle ja katsomoihin.

Mukava muisto

Tämä on hyvä muisto myös kaikille nuorille ja vähän vanhemmillekin. Lopetin nuorena B-junnujen jälkeen pelaamisen motivaation vuoksi. Seitsemän vuoden tauon jälkeen palasin kentille ja huomasin kuinka hauskaa se oikeasti oli ja sen jälkeen menty jo kahdeksan kautta. Valmentajana maukkain voitto on ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠toissa kesän D-tyttöjen alueturnauksen finaali Siilinjärveä vastaan joka voitettiin kotiutuskisan jälkeen omalla kotikentällä.

Mieluisin paikka pesäpallokentällä

Ehdottomasti kentän rajojen sisäpuolella, rooli kuin rooli ja saa osallistua pesäpallo otteluun ja tehdä pelaajana tai valmentajana sitä mistä todella tykkää.

Nyt ladataan akkua

Raskaan kesän jälkeen lataillaan akkuja ja nautitaan muista asioista. Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan niin ensi kesänä valmennetaan C-tyttöjen sm leirisarjan sekä B-tyttöjen ykköspesiksen ryhmässä sekä pelaillaan miesten maakaria. Kiitän "Krisua" haastattelusta ja toivotan hyvää syksyn jatkoa.

Terveisin Maksu