Kotikentällä pelattu vierasottelu päätti miesten kauden

30.8.2021

Ottelun tavoitteena oli pelata rennolla otteella ja jättää turhat mailanpuristukset pois ja  päättää kausi kolmen pisteen voittoon.  Tulos 0 - 2 (1-7, 3-10)

Kauden viimeinen ottelu oli vieraspeli, joka pelattiin kotikentällä.... Ei ollut toki kotijoukkueella Joensuun Mailallakaan pitkä matka pelaamaan.

Ottelun ensimmäinen jakso alkoi tunnustelevasti ja Viinijärven ulkopeli kesti hienosti JoMa:n rynnistykset. Lauri Tanninen avasi pellit Viinijärven osalta hienolla vapaalla kakkosjatkeelle suuntautuneella lyönnillä. JoMa tuli tasoihin seuraavassa vuorossa harhaheiton turvin. Kolmannen tasoittavalla Viinijärvi laittoi isosti kaasun pohjaan ja tyylitteli jakson 1-7 voittoon yksittäisillä lyönneillä, yhden vapaataipaleen ja yhden harhaheiton turvin.

Toisen jakson jakson alku seurasi ensimmäistä jaksoa. Ulkopeli oli molemmilla joukkueilla tarkkaa ja takatilanteet kesti. Kotijoukkue JoMa avasi tämän jakson juoksutilin hienolla kakkosjatkeen läpilyönnillä, jonka seurauksena 1+1 juoksua kotijoukkueelle. Kolmannen aloittava,  siinä Viinijärvi tuli juoksun päähän ja viimeisellä mahdollisella hetkellä, neljännen aloittavalla, Viinijärvi löi tauluun lukemat 2-10. Kotijoukkue sai viimeisessä vuorossa yhden kavennusjuoksun, mutta ottelu selkeästi Viinijärven Urheilijoille.

Huomionarvoista ottelussa oli se, että Viinijärven jokaiselle pelaajalle merkattiin joko lyöty ja/tai tuotu juoksu. Ottelun lopputulos nosti Viinijärven JoMa:n ohi sarjataulukossa ja näin ollen lopullinen sarjasijoitus kaudella 2021 oli Itälohkon seitsemäs.

Toivomalla ei suomarissa oteta pisteitä

Kausi on siis saatu päätökseen. Kaudesta tuli huomattua, että suomisarjassa ei enää toivomalla saada pisteitä, vaan pitää itse tehdä asioita. Rikkonaisesta talvikaudesta huolimatta, kausi saatiin pelattua kunnialla läpi ja joukkue esittikin ajoittain hienoja otteita, vaikka sarjataulukko ei ehkä mairittele. Pienellä ruuvinväännöllä sarjataulukkokin voisi olla erilainen. Kauteen mahtui kolme 1-0 tappiota ja yksi 2-1 tappio. Tästä otetaan opit mukaan, kun lähdetään suunnittelemaan seuraavaa kautta.

Miesten Suomensarjan joukkue kiittää seuraa jatkuvasta tuesta, kaikkia talkoolaisia ja tuomareita ottelutapahtumiin osallistumisesta ja tietysti yhteistyökumppaneita. Kiitos myös kaikille katsojille. Joukkueella oli Itälohkon neljänneksi paras katsojakeskiarvo. Se on melko hyvin niinkin suurelta paikkakunnalta kuin Liperin Viinijärvi.