Kausi 2021 paketoitiin tunteikkaasti

23.9.2021

Pallokentällä koettiin keskiviikkoiltana suuria tunteita ja vinkkulaista yhteisöllisyyttä. 

Kauden päätöstilaisuus keräsi runsaan osallistujajoukon nauttimaan viilenevän syysillan laskevasta auringosta, kioskin annista, pelailemaan sekalaisin joukkuein sekä seuraamaan kauden palkintojen jakoa, joka huipentui PPL:n myöntämän Tahko Pihkala mitalin luovuttamiseen. 

JAETUT PALKINNOT JA MUISTAMISET

Seura halusi muistaa pyöreitä tänä vuonna täyttänyttä aktiivista seuratoimijaa. Onnittelut sai helmikuisen syntymäpäivänsä johdosta Timo Palander.

JOUKKUEIDEN PALKINNOT

Kaikille junnusuperiin osallistuneille jaettiin vuoden 2021 muistomitalit. Junnusuperia pelasivat tänä vuonna sekä G-pojat että G-F-tytöt.

G-pojat

Ahkera harjoittelija: Vertti Puhakka, Tsemppari: Luukas Koistisen, Onnistuja: Tiitus Ollila

G-F tytöt

Osallistuttiin aluesarjaan kahdella joukkueella, joten:

ViU Pinkit: Kehittynein Enni Tukiainen, Onnistuja Miisa Martikainen, Tsemppari Adessa Reijonen.

ViU Valkoiset: Kehittynein Aava Putkuri, Onnistuja Iida Haverinen, Tsemppari Nea Holopainen

E-tytöt

Tsemppari Iina Määttänen, Vuoden kehittynein Alma Loponen, Vuoden onnistuja Emilia Pesonen.

D-tytöt

Kehittyjä: Iina Kröger

Omistaa valtavan motivaation harjoitteluun ja se näkyy! Huikeita steppejä kauden aikana ja tästä myös palkinnoksi muutamia C-tyttöjen ja maakuntasarjan pelejä

Ahkeroija: Ada Reijonen

Motivoitunut harjoittelija. Pelasi kolmea sarjaa kesän aikana ja pelejä ja harjoituksia kertyi valtava määrä. Tyttöä näki myös useasti tuomaritehtävissä.

Onnistuja: Mona Asikainen

Piti vastustajien ulkokentät varpaillaan viuhuvilla lyönneillään! Ulkopelissä varmaa suorittamista läpi kesän. Pelaa ja harjoittelee vaikka pää kainalossa. Joukkueemme kapteeni.

C-tytöt

Ratkaisija: Viivi Hirvonen

"Tyyne" nousi monesti ratkaisijaksi kun sitä tarvittiin, pelasi vahvaa sisä- ja ulkopeliä koko kauden. Eikä pelännyt ottaa riskejä. Pelisarjan Itä-Lännessä kentän paras pelaaja.

Joukkuepalaaja: Mona  Asikainen

Ulkopelissä jo nuoresta iästä huolimatta joukkueen johtaja, pysäytti pallot illasta toiseen ja poltti etenijöitä. Ilopilleri joka taitaa sisäpelissä jo kaikki osa-alueet ja pelaa silti nöyrästi joukkueelle.

Kehittyjä: Pinja Koivuselkä

"Tiku" kehittyi jo talven aikana joka pelin alueella.  Pystyi myös jatkamaan kehitystään kesällä ja löysi myös sisäpelin palasia kohdalleen. Joukkueen suurimpia kehittyjiä, jonka heittovoiman saivat vastustajat tuntea.

Naisten maakuntasarja

Taistelija: Ada Vattulainen

"Adu" kotiutti, vaihtoi ja eteni. Taisteli illasta toiseen ja pysäytti pallot. Kova harjoittelija joka kasvoi myös taktisesti kauden aikana.

Kehittyjä: Ada Reijonen

Ada kasvoi valtavasti henkisesti, uskalsi enemmän ja enemmän haastaa vastustajia lautasen äärellä. Ei pidä itsestään meteliä mutta näyttää jo johtajuutta omalla tekemisellään.

Joukkuepelaaja: Martta Puhakka

"Martti" joka päivän höylä pelasi roolia kuin roolia, eikä pelännyt vastuuta, saati riskejä. Kunnon ajoituksen mestari oli leiriviikon aikana aivan huippukunnossa ja ottaa hienosti vastaan neuvoja ja ohjeita.

Miesten maakuntasarja

Kauden 2021 teräsmies-palkinto: Pelasi kaikki Viu2 pelit läpi ja pari matsia viu1:ssä. Ossi Karhunen.

Kauden 2021 timanttinen maila- palkinto: 38 lyötyä juoksua, yli neljäsosa koko joukkueen juoksuista. Janne Matikainen

Kauden 2021 Tsemppaaja- palkinto: tärkeä pelaaja kentällä ja pukukopissa, kannustava joukkueen jäsen ja vastuunottaja. Esa Kejonen

Miesten suomensarja

Sisäpelaaja Lari Rautiainen

Ulkopelaaja Oskari Huittinen

Vuoden tulokas Niilo Suutarinen

Naisten suomensarja

Luottojokeri: Riikka Kilpeläinen, on ottanut oman roolinsa vastaan jo useamman vuoden ajan ja hoitanut sen hyvin. Joukkueen lyöjätilaston voittaja tältä kaudelta ja pääsi myös tällä kaudella uuteen rooliin kun hyppäsi ulkopeliin yhdessä pelissä monen vuoden jälkeen ja hoiti sen kunnialla joukkueemme eteen.

Saranapelaaja: Tiia Myllylä, on ollut vaihtaja joukkueessa sekä tarvittaessa hoitanut etenijänkin roolia sisäpelissä kunniakkaasti. Tämä sulosävelen omaava (ainkin omasta mielestään) pelaaja toivottavasti jatkaa vielä pesiksen parissa tulevaisuudessa, ettei ala duetoimaan laulajaparinsa kanssa tämän enempää ;).

MultiMama: Marika rummukainen, tämä Mama on kirjaimellisesti hoitanut kotona vauvaa, hoitanut sopimuksia yhteistyökumppaneiden kanssa, pelasi myös vähän pesistä kesällä ja varmaan hoitanut myös kaikkea muutakin joukkueen eteen kesän aikana. Jos joku ei hoida niin Marika sen lopulta onneksi tekee.

SEURAN PALKITUT

Vuoden ääni, ja oikeasti useammankin… Jukka Rummukainen

Tähän ääneen kiteytyy Viinijärven pallokentän tunnelma. Kukaan ei pysty yhtä sujuvasti kommentoimaan peliä ja samalla ohimennen kuittailemaan pelaajille lämpimästi sekä viihdyttämään yleisöä tarinallisilla kuulutuksillaan. 

Vuoden tulokas: Marko Huhtanen

Tämä tyyppi on sukeltanut ViUn toimintaan pää edellä ja suoraan syvään päätyyn. Vuodessa hän on ottanut haltuun c-tyttöjen ja naisten maakuntasarjan joukkueet, kehittänyt valmennusta, seuratoimintaa ja seuran omaa VIUHKA-konseptia. Hänet valittiin seuran valmennuspäälliköksi ja vastaamaan isompien junioreiden ja aikuisten kilpatoiminnasta. .

Vuoden talkoolainen: Pauli Hakulinen

Kuka jaksaa kuunnella joukkueiden huikealla maulla valittuja soittolistoja tunnista toiseen? Kuka hoitaa joukkueet paikalle turvallisesti ja aina ajallaan? Kiitos jokaisesta kilometristä Pauli.

Vuoden jojo: Katja Purmonen

Tällä jojolla lanka ei katkea. Monen vuoden rautaisesta organisointikokemuksesta ja kyvystä ovat päässeet nauttimaan useat joukkueet. 

Vuoden pesisperhe: Perhe Räsäset

Tämän perheen ja Viinijärveläisen pesäpallon väliin voitaisiin laittaa yhtä kuin -merkki.

Koko perhe on ollut mukana seuran toiminnassa jo vuosikymmeniä intohimolla ja rakkaudesta lajiin.

Lajin parissa ovat kasvaneet ja kehittyneet upeat tytöt Kaisa, Riika ja Vilma, joista jokainen on omalla panoksellaan ollut mukana kantamassa joukkueita menestykseen pelaajina, valmennuksessa ja pelinjohdossa.

Myös puolisot ovat olleet vahvasti mukana. Jukka ensin tukemassa tyttärien peliuria ja myöhemmin myös tyttöjen omat puolisot on tehokkaasti altistettu pesiskärpäsen puremalle.

Erityisesti tämän hetken Vinkkulaiset saavat kiittää tätä perhettä juniorityön pohjan luomisesta sekä Vinkkulaisen naispesäpallon uuden menestyksen kivijalan rakentamisesta: Riikan rooli on ollut korvaamaton nykyistä suomensarjan joukkuetta kootessa. Kaisa on ollut pelaavan kokoonpanon kantavia voimia pelaten lähes jokaisen pelin ja vuoron. Kolmikon on täydentänyt Vilman vastuu pelinjohdossa ja valmennuksessa ja Vilmaa saamme myös kiittää nykyisen junioritoiminnan kivijalan valamisesta. Eikä pidä unohtaa Kaijan väsymätöntä työtä joukkueen hyväksi sen johdossa ja taustalla, talkootöitä mm. tuomarina ja kirjurina tehden.

Tahko Pihkala mitali Kaija Räsäselle

Lisäksi meillä Viinijärven Urheilijoilla on suuri kunnia luovuttaa Kaijalle liiton myöntämä Tahko Pihkala -mitali nro 78.

Tahko Pihkala -mitaleita luovutetaan pääasiassa erityisinä juhlavuosina, pesäpallon parissa tehdystä elämäntyöstä.

Mitali on myönnetty Kaija Räsäselle seuraavin perustein:

Kaija on ollut Viinijärven Urheilijoiden ja seuratyömme peruspilareita vuosien ajan. Hänen pitkä pelaaja- ja seura-aktiivin uransa ovat kattaneet Viinijärven Urheilijoiden historiasta lähes viisi vuosikymmentä, ylä- ja alamäet, intohimon hiipumatta.

Kaija ei ole pitänyt itsestään meteliä, vaan antanut tekojen puhua puolestaan. Viimeisin saavutus on ollut perinteikkään viinijärveläisen naispesäpallon nostaminen maakuntasarjan kautta suomensarjaan ja kohti uutta nousua yhdessä tyttäriensä kanssa.

En usko, että on olemassa niin isoa kiitosta ja tunnustusta, joka riittäisi ilmaisemaan sitä kiitollisuutta, kunnioitusta ja arvostusta, joka Kaijalle kuuluu. Hänen elämänmittainen työnsä pesäpallon parissa on vaatinut ainutlaatuista intohimoa, omistautumista ja sitoutumista hänelle rakkaaseen lajiin ja seuraan.

Kiitoksen ja tunnustuksen aihetta ei ole vain nyt. Sen aika on ollut jokaisessa harjoituksessa ja tapahtumassa, jokaisena päivänä ja jokaisena kautena.

Kiitos Kaija.