D-TYTTÖJEN VALMENNUS VALMIINA KAUTEEN

15.9.2022

Marko Huhtanen ja Janne Puhakka

D-tyttöjen talviharjoittelun vetovastuun kantaa Marko Huhtanen joka Janne Puhakan kanssa vastaa tyttöjen talvikauden harjoittelusta. Janne oli jo viime kaudella D-tyttöjen vastuuvalmentaja. Työjako on selkeä Huhtanen ottaa vastuun talviharjoittelusta ja Puhakka kesällä pelinjohdosta. D-tytöt vastaavat ensi kesänä myös C-tyttöjen aluesarjasta sekä naisten maakuntasarjasta ja näihin tulee pelaaja apuja ylemmistä ikäluokista jotka ovat jääneet peliajoissa vähemmälle. Janne on D-tyttöjen ykköspelinjohtaja ja muiden sarjojen pelinjohtoa vahvistetaan talven aikana sekä D-tyttöjen toista pelinjohtajaa. 


Ulkopeli ja sisäpelin ratkaisut

Yhtenä harjoituskauden isoista tavoitteista on ulkopelin kehittäminen yksilötasolla sekä toisten auttaminen pelitilanteissa. Miten palloihin päästään kiinni oikealla tavalla sekä mitä tapahtuu sen jälkeen. Sisäpelissä keskitytään merkkipelin kehittämiseen ja sitä kautta oikeiden lyöntiratkaisujen opettamiseen ja toteuttamiseen. Ennenkaikkea opetellaan lukemaan sisäpeliä oikein.

Nopeutta ei unohdeta

Tärkeä osa alue on koordinaation, oman kehon hallinnan, liikkuvuuden harjoittaminen. Varsinaista fysiikkaa ei vielä tehdä joten nopeusharjoittelu tehdään pitkälti kehittyneen motoriikan ja sen hallinnan kautta. Paljon tulevat tytöt salikaudella juoksemaan.

Terveisin Maksu