C-tyttöjen SM sarjapistetili komeasti avattu

22.5.2021

SiiPe kaatui jännitysnäytelmässä puhtaasti jaksoin 2-0.

Jaksot 12-8 ja 4-3 toivat upeat kolme sarjapistettä.

Perjantai-iltana Viinijärven Urheilijoiden C-tytöt iskivät omalla Pallokentällä todella maukkaan voiton, kun pelattiin C-tyttöjen SM-sarjaa.

Avausjaksolla, heti ensimmäisessä sisävuorossa Viivi Hirvonen ja Sara Rosti onnistuivat kotiutuksissa ja ViU johti 2-0. Toisessa sisävuorossa Viivi Hirvonen löi pallon takaa läpi ja Mona Asikainen juoksi kotipesään Viivin kiertäessä kunnarin ja numerot jo 4-0. Kotijoukkue jatkoi vahvaa sisäpeliä ja hetkessä numerot jo 9-0. SiiPe ei kuitenkaan luovuttanut, vaan hienoilla lyönneillä kavensi tilannetta 9-5. Neljännen alussa kuitenkin ViU teki kolme juoksua lisää ja kun SiiPe pystyi samaan niin, jakso päättyi iloisiin ViU:n tuuletuksiin 12-8. Ratkaisuhetkillä lukkarina pelannut Ada Reijonen teki kaksi kärpästä etenijästä kakkospesällä ja Mette Hiltunen haki linjasta tärkeät kopit.

VIIVI HIRVONEN RATKAISI!

Toisella jaksolla kumpikin ulkokenttä paransi peliään ja sai vastustajan sisäpeliä kuriin. SiiPe siirtyi ensiksi 0-1 johtoon. Kolmannessa sisävuorossa kotijoukkueen jokeri Anna Kieloahon yllätysotolla Viivi Hirvonen toi tasoitusjuoksun. SiiPe teki kuitenkin neljännen aloittavalla kaksi hienoa juoksua siirtyen 1-3 johtoon. Neljännen vuoron tasoittavalla SiiPe teki vielä ViUn kärjistä kaksi paloa ja kaikki odottivat jo supervuoroa. Martta Puhakka ja Ada Vattulainen onnistuivat tiukassa paikassa rakentamaan takatilanteen. Tässä vaiheessa kotijoukkueen aikalisä ja rupesi tapahtumaan. Viivi Hirvonen latasi katsotusta paikasta kolmospuolelta pallon maisemiin ja Pinja Koivuselkä ja Martta Puhakka juoksivat kotipesään numeroiksi 3-3 ja Viivi kiersi vielä illan toisen kunnarin ja jaksovoitoksi 4-3. Alkoivat riehakkaat juhlat, kun joukkuetoverit riensivät onnittelemaan illan ratkaisijaa.

Kotijoukkueesta palkittiin ykkösenä hurjassa lyöntivireessä ollut Viivi Hirvonen, joka kotiutti peräti yhdeksän kertaa. Kakkospalkinnon sai mainion ottelun lukkarina pelannut Ada Reijonen. Sisäpelissä Ada Vattulainen ja kopparina vahvasti pelannut Sara Rosti löivät kaksi juoksua. Onnistujiin kuuluivat myös kolme juoksua tuoneet Mette Hiltunen ja Martta Puhakka.

Koko joukkue onnistui hienosti ja pelaajat tekivät rohkeasti omia suorituksia, ratkaisuhetkillä oltiin kovia. Toki vielä on paljon parannettavaa niin sisällä kuin ulkona. Mutta nyt joukkue saa hetken aikaa nauttia palkinnostaan ja sitten vaan jatketaan projektia eteenpäin.