B-TYTÖT HAKI PISTEET SOTKAMOSTA

22.6.2022

Viinijärven Urheilijoiden B-tytöt ei kuvia kumartanut Hiukan perinteikkäällä pesis-stadionilla joka kantaa nykyään nimenä Marjex Areena. Kotijoukkue Sotkamo joutui ViUn tyttöjen kuumaan grilliin. Tuloksena komea 0-2 voitto ja kolme sarjapistettä. Jaksotkin vielä selvästi 4-18 ja 1-15.

Parasta Ykköspesistä tällä kaudella

 Ulkopeliä vietiin eteenpäin kahden lukkarin voimin ja lautasen äärellä vuorottelivat koko ottelun ajan Sara Rosti ja Ada Reijonen. Räpylä kädessä oltiin koko ottelun ajan valmiina ja kotijoukkueen mahdollisuudet jäivät tällä kertaa vähiin. Palon paikat käytettiin tehokkaasti hyväksi ja peli-ilme pysyi koko ajan iloisena ja taktiikkaa noudatettiin nöyrästi. Eniten Sotkamon etenijöitä pääsi polttamaan takalukijana linjassa pelannut Hertta Kohonen.

Sisäpeliä pyöritettiin 12 pelaajan voimin

Ottelussa tehtiin eräänlainen ennätys jokaisessa Viinijärveläisten sisävuorossa pääsi lyömään jokerikolmikko Tua Riissanen, Anna Kieloaho sekä Mona Asikainen. Joukkueen tehokkain kotiuttaja oli tällä kertaa ykköspalkittu kolmospuolen linjapelaaja Martta Puhakka joka löi seitsemän juoksua. Tehopelaaja oli kaksi kunnaria lyönyt ja kuusi juoksua tuonut Ada Vattulainen. Jokeri Mona Asikainen pokkasi kakkospalkinnon hyvistä vaihtolyönneistään sekä kunnarin ja kaksi tavallista juoksua lyöneenä. Anna Kieloaho jokerina kotiutti etenijän peräti kuudesti. Sole Riissanen ja Pinja Koivuselkä toivat molemmat neljä juoksua.

Teemat onnistuivat

Isoimpana teemana olivat ottelun valmistautuminen ja valmiina oleminen heti pelin alusta alkaen. Lisäksi vapaitten lyöntien suuntaaminen kenttien reunoille oli onnistunutta. Kahden lukkarin pelaaminen myös toteutui hyvin, vaihdot tehtiin vuoroparin tai viimeistään kahden vuoroparin jälkeen. Myös huolto onnistui erinomaisesti.