7.7.2023

Naisten Suomensarjalle hieno voitto

Keskiviikko-iltana pelattiin Viinijärven Pallokentällä hyvätasoinen ja

jännittävä naisten suomensarjan kamppailu.

Kotijoukkue Viinijärvi voitti Jyväskylän Kirittäret jaksoin 1-0. Avausjakso kotijoukkueelle 6-4 ja toinen päättyi tasan 5-5. Näin kaksi arvokasta sarjapistettä jäivät kotiin. Mainittakoon että Kirittärissä pelasi useita ykköspesiksessäkin tällä kaudella esiintyneitä pelaajia.

Hutunkeitto on aina jännä paikka

Avausjaksolla hienoja ulkopelisuorituksia

Ensimmäisessä vuoroparissa Tua Riissanen kotiutti Sara Rostin ja kotijoukkue johti 1-0. Tasoittavalla vuoroparilla Kirittäret siirtyi 1-2 johtoon kun kovalyöntiset Venla Vapaavuori ja Anni Saarenpää onnistuivat kotiutuksissaan. Toisessa vuoroparissa Viinijärvi siirtyi 3-2 johtoon ensiksi jokeri Jenna Storhammar löi pallon väliin ja Viivi Hirvonen toi tasoituksen. Sole Riissanen löi johtojuoksun ja tuojana oli Aamu Riissanen. Kirittäret tuli vielä tasoihin kovalyöntisen Saarenpään johdolla. Kolmannessa vuorossa Aamu Riissanen löi upeasti Sara Rostin kotipesään ja tilanne Viinijärvelle 4-3. Kirittäret tuli vielä kerran rinnalle ja tilanne 4-4. Viimeisessä avausjakson vuorossa Tua Riissanen löi upeasti 2-jatkeelle Rostin juostessa tilanteeksi 5-4. Sole Riissanen löi vielä Aamu Riissasen kotipesään ja tilanne 6-4.

Viivi Hirvonen ratkaisee

Kirittären viimeisessä sisävuorossa ratkaisija löytyykin ulkokentältä räpylä kädessä. Ykköstilanteessa takalukijana pelannut Hirvonen on kaikissa palloissa kiinni ja tekee "hattutempun" polttamalla kolme etenijää peräkkäin kakkospesälle ja näin jakso Viinijärvelle.

Toisella jaksolla Kirittärillä vahva alku

Heti jakson alussa Kirittäret karkaa 0-3 johtoon Saarenpään toimiessa kapellimestarina. Anni Saarenpää löi ottelussa viisi juoksua. Tasoittavalla Aamu Riissanen lyö läpi vaihtotilanteessa ja Sara Rosti tuo kotijoukkueen avausjuoksun toisella jaksolla. Toisessa vuoroparissa Pilvi-Maaria Taurama tekee kaksi tärkeää paloa kotipesään ja takaa-ajo on valmis alkamaan. Juuri Taurama yllättää Kirittärien takakentän ja tuo kunnarillaan "pinkit" jo juoksun päähän. Jenna Storhammar lyö yli linjan ja Pilvi-Maaria tuo tasoituksen 3-3. Aamu Riissanen lyö vielä Sara Rostin kotipesän turvaan niin Vinkku johtaa 4-3.

Jaksolla jännittävä loppu

Kovalyöntinen Saarenpää kotiuttaa Riikka Mervolan niin tilanne tasan 4-4. Viimeisenä lyöjänä onnistuu jokeri Sofia Saarvo niin siirtyy vierailija 4-5 johtoon. Kotijoukkue tulee päättäväisesti tasoittavalle ja heti saadaan etupesät täyteen. Jokeriksi siirtynyt Tua Riissanen haastaa etukenttää ja Pilvi-Maaria Taurama juoksee tasoituksen 5-5. Kotijoukkueella oli vielä kaksi kolmostilannetta mutta lisäjuoksuja ei enään tullut mutta arvokas voitto kuitenkin.

Palkitut Taurama ja Hirvonen

Linjapelaajat Pilvi-Maaria Taurama sekä Viivi Hirvonen onnistuivat hienosti sekä ulkona että sisällä ja olivat vahvasti aina esillä kun ottelussa ratkaistiin voittajaa. Pilvi- Maaria löi kunnarin ja toi kolme juoksua. Viivi Hirvonen toi juoksun ja pelasi sisällä 100 %. Aamu Riissanen löi kolme ja toi kaksi juoksua ja keräsi 10 kärkilyöntiä illan ottelussa. Kahdesti kotiuttivat Sole Riissanen, Tua Riissanen sekä Jenna Storhammar. Sara Rosti toi peräti viisi juoksua illan pelissä.