Naiset haastoivat tosissaan Kuusankoskea

30.6.2023

ViU - Kuusankoski 0-2 (1-3 ja 2-5)

Viinijärven urheilijoiden Naisten Suomensarjanjoukkue pelasi keskiviikko-iltana kovatasoisen pelin lohkon kärkijoukkueisiin kuuluvaa Kuusankosken Puhtia vastaan. Avausjakso oli tiukkaa taistelua ja samaa kaavaa noudatti myös toinen jakso jossa viimeiseen vuoropariin tultiin tilanteessa 1-2. Neljännessä vuorossa Puhti sai kolmospuolen lyönnillä kaksi juoksua ja karkasi jaksovoittoon.

Ulkopeli sujui hienosti

Joukkue pelasi hienoa ulkopeliä ja ympäri kenttää nähtiin huippu suorituksia ja molemmat joukkueet laittoivat vastustajansa tekemään laadukkaita sisäpelisuorituksia joissa vielä Kuusankoski onnistui paremmin. Ensimmäisessä vuorossa Puhti siirtyi 0-1 johtoon. Toisessa sisävuorossa Aamu Riissasen painuva lyönti tippui kopparien eteen ja Sara Rosti juoksi tasoituksen 1-1. Vielä toisessa vuorossa vierailija siirtyi 1-2 johtoon vapaataipaleen turvin ja kolmannessa vuorossa vielä yhden lyönnin turvin 1-3 johtoon. Viinijärvi sai vielä kehitettyä takatilanteet mutta juoksijaa ei saatu kotipesään tiukoista tilanteista huolimati ja näin avausjakso vierailijalle 1-3.

Toisella jaksolla Puhti siirtyi toisessa vuorossa 0-1 johtoon. Tasoittavalla vuorolla Sole Riissanen lyö kakkospuolelle ja Aamu Riissanen tuo tasoitusjuoksun. Kolmannessa vuorossa Kuusankoski siirtyy johtoon harmittavasti harhaheiton turvin ja tilanne 1-2. Toisen jakson viimeisessä vuorossa Puhti tekee kolme juoksua ja siirtyy 1-5 johtoon. Viimeisessä sisävuorossa Jenna Storhammar lyö kakkospuolellle Viivi Hirvosen tuodessa ottelun viimeisen juoksun ja näin toinen takso Kuusankoskelle 2-5.

Sisarukset palkittiin

Kotijoukkueesta palkittiin kopparikaksikko Aamu ja Sole Riissanen jotka onnistuivat myös sisäpelissä mainiosti vahvan kopparipelin lisäksi. Myös Pilvi-Maaria Taurama onnistui hienosti niin sisä kuin ulkopelissä. Myös kakkosvahti Tua Riissanen onnistui mainiosti ulkokentällä.

Kotijoukkueen peli kehittynyt

Ulkopeliä on pystytty viemään eteenpäin vaikka joukkueen kokoonpano on vaihtunut paljon otteluissa. Sisäpeliinkin on ruvennut löytymään oikeita rooleja. Tavoitteena on saada heinäkuun aikana peli kuntoon jotta loppukesällä ollaan parhaassa iskussa.