D-tyttöjen mestaruus Viinijärvelle

3.9.2023

Oikeat joukkueet olivat seuloutuneet finaaliin. Niin tasainen ja kiihkeä taisto nähtiin Viinijärven Pallokentällä, kun D-tyttöjen pelisarjan mestaruutta ratkottiin.

Lopputurnauksessa aamun kaatosateessa ViU kohtasi Puijon Pesiksen D-tytöt. Kotijoukkue vei ottelun nimiinsä lukemin 2–0 (3-0, 6-0) ja näin Pupe pronssiotteluun ja ViU finaaliin.

Siilinjärven Pesis Keltainen kohtasi Kirittäret aamupäivän toisessa ottelussa. Tästä parista Kirittäret ViU:n seuraksi finaaliin ja SiiPe pronssipeliin.

Sadekin väistyi ja hokema ”aina aurinkoisella Viinijärven kentällä” tuli todeksi. Ottelu Siilinjärven Pesis Keltainen - Puijon Pesis D-tytöt ratkaistiin vasta kotiutuslyöntikisassa. SiiPe pronssille lukemin 2–1 (12 - 15), (7 - 2), (3 - 2).

Finaalissa ViU sai unelma-alun

”Olen sanaton” totesi joukkueen kakkos-pj Janne Puhakka ensimmäisen vuoroparin päätteeksi. Joukkue takoi tilanteeksi 8–1. Velma Partanen ja Alma Loponen löivät kumpikin kunnarin ja Alman kunnarilla syntyi vielä kaksi tavallista. Muut juoksujen tuojat vuoroparissa olivat Pilvi Putkuri, Emilia Pesonen ja Alina Tukiainen.

Jakson edetessä Kirittäret hiipi lähemmäksi Minea Holttisen ja Sini Järvisen läpilyönneillä sekä yksittäisillä juoksuilla. Eka jakson voitto kuitenkin ViU:lle juoksuin 9–7.

Toinen jakso oli loppuun saakka kutkuttavan jännittävää ja katsomossa kyseltiin jo tena-vaippojen perään. Sini Kieloaho ja Ronja Ollila vastasivat juoksujen lyöntipuolesta ja tuojina Alma Loponen, Iida Haverinen, Minja Tukiainen, Ronja Ollila ja vielä Sinin kunnari tyhjään kenttään. Tilanne säilyi 5-5 loppuun saakka. Lopun jännitys huipentui vielä kotijoukkueen voittotanssiin ennen aikojaan, sillä Kirittärien lyöjällä oli kolmas lyönti vielä käyttämättä. Hyvin joukkue kokosi kuitenkin itsensä ja esti lisäjuoksun. Oikea mestaruusjuhlinta voi alkaa.

Palkitut ViU 1. Pilvi Putkuri, 2. Iida Haverinen ja Kirittäret 1. Elsa Rusanen 2. Matilda Hänninen