ViU:n miehet aloittivat kautensa

27.11.2019

”Nöyrästi lähdetään kehittämään yhteistä polkua, mutta otteluakaan ei lähdetä häviämään. 

Voitonnälkää joukkueesta ei puutu.”

Lauantaina 23.11.2019 polkaisi Viinijärven urheilijoiden miesten maakuntasarjan joukkue tulevan kauden virallisesti käyntiin. Kauden avaukseen oli suunniteltu ohjelmaa kahdelle päivälle. Lauantain pääteemana oli luoda hyvä pohja joukkuehengelle, sekä tutustua uusiin tuttavuuksiin. Tässä joukkue onnistuikin erinomaisesti.

Päivä aloitettiin peliasujen sovittamisella, jonka jälkeen jokainen piti lyhyen esittelyn itsestään. Joukkue oli varannut kuntokeskus Energyltä tunnin salibandyvuoron, jossa haettiin yhteisiä kemioita sekä hiki pintaan ennen saunan lauteille nousua. Loppuillasta tunnelma näytti siltä, että joukkue olisi ollut jo pitemmän aikaa yhdessä. 

Sunnuntaina pidettiin lajiharjoitus Joensuu areenalla, jonne myös joukkueen pelinjohtaja Pasi Uuksulainen pääsi paikan päälle tunnustelemaan miltä porukka näyttää. Lajiharjoituksessa keskityttiin ulkopeliin ja tulevia pelipaikkoja alettiin jo hieman muovailla jokaiselle pelaajalle. Jo ensimmäisten yhteisten reenien aikana Uuksulainen havaitsi sisäpelissä olevan valtavasti potentiaalia. Myös ulkopeliin tullaan saamaan hyvä tempo, myhäili pelinjohtaja tyytyväisenä.

”Olen itse pitänyt pari vuotta taukoa pelinjohtotehtävistä ja minulle tuli pienoisena yllätyksenä, kun Kristian otti yhteyttä asian tiimoilta. Parin päivää asiaa miettineenä päätin tarttua tarjoukseen. Vaikuttavin tekijä myöntävään päätöksen oli kokonaisuus, mitä joukkueella ja seuralla oli tarjottavana. Välimatkakaan ei ollut niin suuri ongelma" Kiteeltä käsin matkustava pelinjohtaja tuumaa. Tulevan kauden tavoitteista kysyttäessä Uuksulainen kommentoi, että ”nöyrästi lähdetään kehittämään yhteistä polkua, mutta otteluakaan ei lähdetä häviämään. Voitonnälkää joukkueesta ei puutu.”

Joukkue voidaan laskea nuorekkaaksi maakuntasarjaan, sillä ikähaarukka on 18-28 vuotta. Muutamaa pelaaja lukuun ottamatta lähes jokainen pelaaja on jossain vaiheessa peliuraansa pelannut miesten suomensarjassa, joten kokemustakin joukkueesta löytyy. Ensikohtaamisesta joukkueelle jäi mukavat fiilikset ja aktiivinen treenaus aloitetaan joulukuun alussa.