ViU:n kumppaniesittelyssä Ecolan Oy

21.6.2021

”Junioriurheilun tukeminen on tärkeää - erityisesti paikallisesti”

Ecolan on Viinijärven Urheilijoiden pitkäaikaisimpia kumppaneita. Yhteistyö on jatkunut tauotta jo vuodesta 2005.

Alun perin yhteistyö kohdistui seuran edustusjoukkueeseen, joka edusti Viinijärveä ja tukijoitaan ansiokkaasti ympäri Suomen. Yhteistyön pohjana oli silloinkin paikallisuuden korostaminen ja oman kylän tuttujen urheilijoiden tukeminen.

Nykyään Ecolan on iso valtakunnallinen toimija omalla alallaan, ja panostaa edelleen sponsorointiin valtakunnallisesti näkyvään urheiluun eri lajeissa. Mutta pieniä paikallisiakaan ei ollla unohdettu, ja paikallisesti tuki on ohjattu pääosin junioritoimintaan.

Ecolanin operatiivinen johtaja Hannu Tukiainen linjaa yrityksen perusajatuksia sponsoroinnin suhteen seuraavasti: ”Haluamme tukea nuorten liikkumista ja urheilullisen elämäntavan edistämistä. Liikkumattomuus on suurimpia ja kalleimpia laskuja kansalliselle terveydenhuollollemme.”

Tukiainen on itsekin kova urheilumies ja liikkuminen on monella tavalla osa elämää omien monipuolisten harrastusten ansiosta. Penkkiurheilukaan ei ole miehelle vierasta ja aikaisemmin aikaa on saattanut vierähtää myös Vinkun peleissä kotipaikalla käydessä.

Hän kokeekin, että sponsorointiin laitetut rahat menevät pienillä paikkakunnilla juuri oikeaan tarkoitukseensa.

”Pienillä paikkakunnilla urheiluseuroilla ovat aina haasteena resurssit”, hän sanoo.

Ecolanin pitkäaikainen tuki on osaltaan ollut mahdollistamassa ensin edustusjoukkueen menestystä ja aikojen muuttuessa tuesta ovat nauttineet seuran junioriurheilijat.

Hannu Tukiainen, operatiivinen johtaja, Ecolan Oy
Kotoisin Liperistä
Aktiivinen urheilija ja urheilun tukija

Ecolan Oy jalostaa teollisuuden sivuvirroista tuotteita metsä- ja maatalouteen, maanrakentamiseen ja ympäristönhoitoon.

ViUn yhteistyökumppanina vuodesta 2005.