ViU miehet avasivat maakuntasarjan voitollisesti

25.5.2021

Miesten kakkosjoukkue avasi kautensa 22.5. poikkeuksellisesti Kerubi Stadionilla.

Vastassa oli Punkaharjun Urheilijat.

Kapteenina ottelussa oli Ari Hakulinen ja voitettuaan hutunkeiton, valitsi Viinijärvelle ulkovuoron. Ensimmäisessä vuoroparissa Punkaharju meni 0-1 johtoon, mutta tasoittavalla Joni Tervo löi 1+1 arvoisesti ViU2:n johtoon ja Janne Matikainen lisäsi johtoaseman 3-1 lukemiin.

Ensimmäisellä jaksolla sattui myös ikävä loukkaantuminen, kun Tomi Rusi joutui siirtymään kolmoskopparin paikalta jokeriksi.

Kolmannessa vuorossa Punkaharju siirtyi jo 3-4 johtoon, mutta viimeisen vuoroparin tasoittavalla ensin Tervon lyödessä Hakulinen  toi ottelun tasoihin ja heti perään jaksovoiton löi Matikainen kotiuttaen Kristian Martikaisen

Toisen jakson ViU2 avasi vahvasti Lauri Tannisen lyödessä 1+1 ja Olli Kilpeläinen kotiutti Tannisen  tuplajuoksun.  4-0 lukemat löi Tervo kotiuttaen Ossi Karhusen. Tasoittavallaan Punkaharju sai kaksi pinnaa kaventaen tilanteeksi 4-2.

Toisessa vuoroparissa ei juoksuja kummallekaan, mutta kolmannessa Punkaharjun onnistuu kaventaa tilanteeksi 4-3.

Viimeisessä vuorossa Karhunen kotiutti Martikaisen ja Tomi Rusi Tannisen ja ViU2 sai lisää siimaa viimeiselle ulkovuorolleen tilanteessa 6-3. Punkaharju onnistui viimeisessä vuorossaan tekemään vain yhden juoksun, joten toinen jakso lukemiin 6-4 ja koko ottelu ViU2:lle 2-0(5-4, 6-4).

Tapahtumarikas maakuntasarjan ottelu pelattiin kohtuullisen hyvässä säässä, kummankin joukkueen esittäessä  aika-ajoin laadukasta pesäpalloilua.