Vinkun miehet uuteen kauteen kahdella joukkueella

11.11.2020

PPL myönsi paikan miehille ”suomariin”

PPL:n Kilpailutoiminnan ohjausryhmä on myöntänyt Viinijärven Urheilijat ry:lle paikan 

miesten suomensarjaan kaudelle 2021.

Syyskesän nousukarsinta meni aina kolmanteen otteluun saakka Kiteen kolmosjoukkuetta vastaan. Miesten kausi 2020 maakuntasarjassa oli loppujen lopuksi onnistunut, mutta huipennus jäi vajaaksi kiteeläisen joukkueen viedessä finaalisarjan nimiinsä otteluvoitoin 2–1. Kauden jälkeen miehet pitivät palaverin ja enemmistö pelaajista oli sitä mieltä, että suomisarjapaikkaa haetaan, kertoo Kristian Martikainen.

Suomensarjaan lähtevä joukkue muuttuu ja nuorentuu roimasti. Pelaajaringissä on tällä hetkellä 14 pelaajaa ja muutamaa vielä haetaan. Valmennusvastuun ottaa Tuukka Martikainen, joka avaa alkavasta harjoittelusta sen verran, että ”sitoutuneesti ja kovaa kolmesti viikossa”.

Suomensarjojen lohkojaot ja sarjajärjestelmät vahvistetaan joulukuun alussa. Alustavat sarjaohjelmat tulevat seuroille keskinäiseen työstöön mahdollisia siirtoja varten tammikuun loppupuolella ja ne vahvistetaan tammi-helmikuun vaihteessa.

Joukkue myös maakuntasarjaan.

Viinijärven pinkissä nähdään myös miesten maakuntasarjajoukkue tulevan kesänä. Joukkueenjohtaja- titteliä makusteleva Markku Pennanen kertoo, että tulevan maakarin taustat muodostuvat osin entisistä pelaajista, mutta myös uusia ensikertalaisia tullaan näkemään. Ryhmä on heterogeeninen myös ikäskaalaltaan. Vastuuvalmentajaa ei ole vielä nimetty, mutta tahtotila on, että asia saadaan ratkaistua niin, että valmentautuminen on koordinoitua ja tavoitteellista. ” Itsensä näköinen, monisyinen joukkue”, tiivistää Pennanen tulevan kesän maakuntasarjan joukkueen luonnehdinnan.

Urheilu on ilon asia

Lisääntyvä miesten toiminta sopii myös hyvin kehittyvän vinkun strategiaan. Puheenjohtaja Mira Loponen toteaa: ”Haluamme perinteisenä urheilu- ja pesäpalloseurana tarjota mahdollisuuksia myös aikuisille tavoitteellisessa pelaamisessa juniori- ja harrastustoiminnan lisäksi”. Puheenjohtaja MiraLoposen mukaan miesten joukkueet ovat erinomainen esimerkki siitä, mitä haluamme myös seurana tuoda esille. Urheilu on ilon asia, siinä ollaan mukana aidolla tunteella ja palolla lajia kohtaan. Uusien joukkueiden myötä voimme tarjota tätä iloa myös kannattajille ja katsojille enemmän ensi kesänä.

Lue lisää PPL:n tiedotteesta TÄÄLTÄ