5.6.2023

B-Tyttöjen Superpesistä ViU - Kirittäret

Maanantaina pelattiin Viinijärven Pallokentällä pitkästä aikaa Superpesistä ja

nimenomaan B-Tyttöjen superia.

Viinijärven Urheilijoitten B-Tytöt kohtasivat kauden kolmannessa ottelussa ja ensimmäisessä kotiottelussaan Jyväskylän Kirittärien joukkueen, joka poistui Pallokentältä voitettuaan kotijoukkueen supervuoroparin jälkeen jaksopistein 1-2. Jaksot 9-2 , 2 -5 ja supervuoro 0-1. Viinijärven Urheilijat on pelannut kolme ottelua. Ne kaikki ovat päättyneet tappioon supervuoroparin jälkeen. Tappioista huolimatta jokaisesta ottelusta on kertynyt matkaan yksi sarjapiste.

Avausjaksolla peli sujui

Kirittäret pidettiin nollilla ja tultiin päättäväisesti ensimmäiseen jaksoon. Ada Vattulainen löi sovitun lyönnin ja Sara Rosti syöksyi alkutahdit. Heti perään Pinja Koivuselkä löi merkistä ja Viivi Hirvonen toi "pinkit" 2-0 johtoon. Pitkä ensimmäinen vuoro päättyi kun Hertta Kohonen kotiutti Aamu Riissasen ja numerot peräti 9-0. Kolmannessa ja neljännessä vuorossa Kirittäret teki molemmissa yhden juoksun ja jakso Viinijärvelle 9-2.

Toinen jakso alkoi hermoilulla

Ada Vattulainen kotiutti jälleen Sara Rostin ja kotijoukkue johti 1-0. Tämän jälkeen pallo poltti räpylöissä ja muutama lyönti jäi vaihtotilanteissa ottamatta. Näin Kirittäret pääsi painostamaan ja siirtyi 1-3 johtoon. Tämän jälkeen kotijoukkueen sisäpeli meni tukkoiseksi, tehtiin huonoja ratkaisuja ja muutama turha palo söi sisäpelin rakentelua. Kirittäret suoritti tasaisesti ja johti jaksoa jo 1-5. Aivan lopussa Hertta Kohonen kotiutti Pinja Koivuselän jakso kuitenkin 2-5 Kirittärille.

Kauden kolmas supervuoro

Kauden kolmas ottelu ja kolmas supervuorotappio. Kotijoukkue ei saanut rakennettua kolmostilannetta ja Kirittäret teki hienolla kakkosjatkeen lyönnillä jaksovoiton.

Kotijoukkueesta palkittiin tällä kertaa lukkari Sara Rosti,joka pelasi myös sisällä vahvasti tuoden kolme juoksua. Toinen palkittu oli 3-koppari Aamu Riissanen, joka löi ja toi yhden juoksun hyvän ulkopelin lisäksi. Onnistujia olivat myös Martta Muuttoranta, Tua Riissanen sekä Ada Vattulainen. Tehokkain kotiuttaja oli Hertta Kohonen kolmella lyödyllä juoksulla.