Seuran tavoitteet ovat korkealla

25.5.2021

Viinijärven Urheilijoiden tavoitteet on asetettu korkealle. Katseet ovat jo tiukasti kohti vuotta 2025, jolloin tavoitteenamme on nousta ykköspesikseen. Tämän päätavoitteen saavuttamiseksi seura on asettanut vuosikohtaisia tavoitteita, jotka ovat toteutuneet, vaikka pari viimeistä vuotta ovatkin olleet haasteelliset koronan vuoksi.

Pohjois-Karjalan toiseksi suurin pesisseura

Poikkeuksellisista olosuhteista huolimatta Viinijärven Urheilijat on pystynyt jopa kasvattamaan lisenssipelaajiensa määrää, mikä ei ole itsestään selvää edes normaaleina vuosina. Seura nousi viime vuonna Pohjois-Karjalan toiseksi suurimmaksi pesäpalloseuraksi lisenssien määrällä mitattuna.

Suunnitelmallista kehitystä

Ensimmäisiä askeleita kohti uutta menestystä ovat olleet junioritoiminnan vahvistaminen ja seuratyön organisoinnin parantaminen. Seuraavia isoja kehityskohteita ovat valmennuksen ja kilpailutoiminnan kehittäminen.

Seura on saanut mahdollisuuden päästä mukaan Pesäpalloliiton tarjoamaan sparraukseen hyvin kehittyville seuroille. Sparrauksessa keskitytään aina kunkin seuran omiin kehityshaasteisiin ja etsitään niihin yhteistyössä toimivia ratkaisuja. Ensimmäinen yhteinen työpaja järjestettiin maanantaina toukokuun 24. päivä.

Organisaatio vahvistuu

Vahvistuneen juniorityön tuloksena seuran omat kasvatit ovat hyvää vauhtia kasvamassa kohti aikuisten sarjoja ja seuramme edustusjoukkuetta. Jotta junioreiden siirtymisestä saataisiin mahdollisimman toimiva ja tuloksekas, kaivattiin seuraorganisaatioon mukaan kokemusta ja laajaa näkemystä sekä juniori- että kilpasarjoista.

Viinijärven Urheilijoiden C-tyttöjen valmentajaksi täksi kaudeksi tullut Marko Huhtanen tarjosi seuralle tämänkaltaista osaamista. Hän saakin valmennuksen lisäksi vapaaehtoiseksi vastuualueekseen valmennuspäällikön tehtävät. Valmennuspäällikkö aloittaa tehtävässään syksyllä 2021.

Valmennuksen kehittämisen tavoitteet

Marko Huhtasella on pitkä kokemus valmennuksesta eri sarjatasoilla nuorista junioreista aina naisten Superpesikseen asti.  Nuorten valmentaminen ja yksilöiden kehittäminen on hänelle sydämen asia. Huhtanen asettaa valmennuksessaan paljon painoa positiiviselle asenteelle ja motivaation kehittämiselle, ja hänelle pelaajien usko omaan tekemiseen on etusijalla.

Yhteistyö on kaiken perusta

Valmennuspäällikkö on kiinteässä yhteistyössä junioripäällikön ja edustusjoukkueen valmennuksen kanssa. Käytännössä ensimmäisiä tehtäviä on luoda yhtenäinen valmennuksellinen linja c-tytöistä edustusjoukkueeseen. Samalla luodaan vahvat ja motivoituneet valmennusryhmät ja kootaan niille toimivat taustajoukot.

”Vaikka kehitystyötä tehdään rauhassa ja pienin askelin, on katse tiukasti seuran asettamassa suuremmassa tavoitteessa. Lähivuosina Viinijärven Urheilijoilla on joukkue B-tyttöjen Superissa ja lisäksi menemme kovaa vauhtia kohti tavoitettamme, Ykköspesistä”, Huhtanen linjaa.

Marko Huhtanen

Viinijärven Urheilijat, valmentaja C-tytöt

Valmennuspäällikkö, syksy 2021

Kasvattajaseura: Ulasoorin Karhut (1978), myöhemmin Porin Pesäkarhut

Uran alku: Aluksi Porin kaupungilla pesäpallokoulun ohjaajana, valmentaja Ulasoorin Karhut, E-pojat.

Uran kohokohtia: Naisten mestaruussarja, apuvalmentaja (Turku Pesis), Naisten ykköspesis ja nousu Superiin, B-tyttöjen Super (Rauman Fera), Naisten ykköspesis ja B-tyttöjen Super (Porin Pesäkarhut), Naisten Ykköspesis ja nousupelit (Laitilan Jyske).

Henkilökohtaisia mitaleita: Yleisurheilussa ja pesäpallossa

Tunnustuksia: Vuoden valmentaja 2000,  PPL , nuorten Superpesis