Pohjaa menestykselle

16.11.2021

VIINIJÄRVELLÄ RAKENNETAAN POHJAA MENESTYKSELLE

Harjoituskausi kohti kesää 2022 on pyörähtänyt käyntiin lokakuun puolessa välissä. Toiminta on kokenut uudistuksia niin harjoittelussa, valmennuksessa ja joukkueiden toiminnassa.

Lähitulevaisuuden tavoite on nostaa naisten suomensarjan joukkue ykköspesikseen ja ajaa edustusjoukkueeseen omia junioreita sisälle toimintaan. Ensi kesänä seuralla on pitkästä aikaa joukkue myös B-tyttöjen sarjoissa. Missä sarjassa tytöt ensi kesänä pelaavat, on vielä vähän auki; superpesistä vai ykköspesistä. Taustalla on Pesäpalloliiton uusi mahdollinen sarjamuoto superpesiksen lisäksi, jolla helpotetaan siirtymistä ylöspäin. Joka tapauksessa B-tyttöjen harjoituskausi on lähtenyt liikkeelle hienosti ja joulukuussa vuoden vaihteeseen mennessä mukaan liittyvät myös naiset ja näin tytöt saavat tärkeää kovuutta ympärilleen kohti tulevaisuutta. Harjoitusryhmässä tulee myös harjoittelemaan nuorempiakin pelaajia. Naisten ja B-tyttöjen pelinjohtajana ja vastuuvalmentajana toimii seuran valmennuspäällikkö Marko Huhtanen. B-tyttöjoukkueen toinen valmentaja - pelinjohtaja on JoMa:sta siirtynyt Kalle Helminen, joka on tarvittaessa myös suomensarjajoukkueen käytettävissä. Uusina pelaajina joukkueeseen ovat liittyneet JoMa:sta Kiida Helminen ja Lappeenrannan Pesä Yseistä Mila Kontinen. B-tytöt valitsivat viime viikonloppuna harjoituskapteeneikseen Kiida Helmisen ja Pinja Koivuselän. Joukkueen fysiikkavalmentajana toimii Kiteellä ja Imatrallakin miesten superpesistä pelannut fysioterapeutti Juhani Myyryläinen. Juhani vastaa samalla myös C ja D-ikäisten fysiikan kehittämisestä. Juhani asuu Tampereella, suunnittelee harjoitusohjelmat ja käy välillä konsultoimassa tyttöjä ja valmentajia. Viime kädessä harjoitusvastuu jää valmentajille.

C- ja D-tyttöjen harjoituskausi pyörähti käyntiin toden teolla myös lokakuun puolella. Joukkueet harjoittelevat pääsääntöisesti yhdessä ja ajatusmallina toimii pitkälti samat asiat kuin B-tytöillä ja naisten joukkueella. C-tyttöjen pelinjohtaja - vastuuvalmentaja on Kristian Martikainen. D-tyttöjen pelinjohtaja - vastuuvalmentaja on Janne Puhakka. Valmennustiimissä jatkaa myös Lauri Tanninen. Uutena valmennustiimiin on liittynyt Konsta Pirhonen. Fysiikasta vastaa Juhani Myyryläinen. Uusina pelaajina joukkueisiin ovat liittyneet JoMa:sta Sole Riissanen sekä Kiteeltä, Ilomantsin kasvatti Oona Hiltunen. Joukkueet pelaavat omia sarjojaan ja varmasti kokemusta karttuu myös naisten maakuntasarjan peleistä. Viime viikonloppuna pelaajat valitsivat harjoituskapteeneikseen Hertta Kohosen ja Ada Reijosen.

SOPIMUKSILLA JA VIUHKALLA KEHITETÄÄN PELAAJAPOLKUJA

Seuran sisällä käynnistettiin syksyllä oma Viuhka -koulutuskokonaisuus, jonka yhtenä tärkeänä tehtävänä on pelaajapolun kehittäminen niin, että myös vanhemmat huomioidaan. Tarkoituksena on myös löytää helppo ja yhtenäinen linja seuran ja kodin välille. Pelaajapolun tärkeimpiä peruspilareita ovat ehdottomasti joka ikäluokkaan löytyvät joukkueet, jotka sopivasti kehittävät pelaajia eteenpäin. Seurassa haetaan valmennuksen kehittämistä joka ikäryhmässä kouluttamisen sekä vaatimustason nostamisen kautta. Harjoitusolosuhteiden kehittäminen, ja eri harjoitusryhmien muodostaminen ovat osa kehittyvää pelaajapolkua. Tämän kaiken toteuttamiseen tarvitaan yhtä paljon vanhempia kuin seurajohtoa.

Lähivuosien ehdoton tavoite on pelaajapolun vahvistaminen niin aivan pienistä junioreista, jossa tehdään hienoa ja arvokasta työtä, aivan vanhempaan ikäluokkaan. Tämä kehittää myös edustusjoukkueen toimintaa kohti seuran menestysvuosia. Tällä hetkellä haasteena isommissa ikäluokissa ovat pienet pelaajamäärät, mutta suunta kuitenkin on oikea.

Pelaaja- ja valmentajasopimuksilla vahvistetaan pelaajapolkua ja pyritään löytämään lisää kilpailua, tavoitteellisuutta, sitoutumista ja ennen kaikkea pitkäjänteistä suunnitelmallista toimintaa Vinkun omalla tavalla.  Pelaajasopimuksissa on sovittu tietty rajalinja ja kun pelaaja tämän läpäisee, tarjoaa seura hänelle sopimusta. Valmentajapuolella sopimuksille on sovittu myös omat säännöt ja koulutusvelvoitteet.

Sopimuspelaajat: (voimassa 30.9.2023 asti)

Pinja Koivuselkä, Mette Hiltunen, Viivi Hirvonen, Martta Puhakka, Ada Vattulainen, Kiida Helminen, Hertta Kohonen, Mona Asikainen, Ada Reijonen, Anni Kokkonen, Tua Riissanen, Sole Riissanen. Lähiaikoina tehdään vielä ainakin yksi pelaajasopimus.

Sopimusvalmentajat (E-tytöistä ylöspäin)

Janni Haavistola E-tytöt (voimassa 30.9.2022), Pinja Vattulainen E-tytöt (voimassa 30.9.2022), Janne Puhakka D-tytöt (voimassa 30.9.2023), Kristian Martikainen C-tytöt (voimassa 30.9.2023), Kalle Helminen B-tytöt (voimassa 30.9.2024), Marko Huhtanen Naiset Suomensarja, B-tytöt (voimassa 30.9.2023).

PESIS ON VIUHKA PELI

Viinijärven Urheilijat on asettanut tavoitteekseen löytää oman VIUHKAN tavan toimia urheilu- ja pesisseurana. ”Kilpailu harrastajien ajasta on kovaa ja meidän täytyy olla harrastajien näkökulmasta jatkuvasti houkuttelevampi kuin muut ajanviettotavat ja vanhempien näkökulmasta toimivampi kuin muut toimintaa tarjoavat. Tässä pelissä pärjäämme tekemällä asioita jatkuvasti hieman paremmin ja olemalla reilusti oma erityinen itsemme.” linjaa seuran puheenjohtaja Mira Loponen.