Naisten suomarin avaus

5.6.2021

Suomarin naisten kausi käynnistyi kahdella ottelulla

SiiPe - ViU 2 - 1

Kauden ensimmäiseen otteluunsa ViU:n naisten suomensarjan joukkue matkusti viime viikon keskiviikkona 2.6. Siilinjärvelle. Kauden avaus oli tiukka ja tasainen, päättyen lopulta kotijoukkueen hyväksi  2-1  (3-4, 6-4, 0-0, 2-0) kotiutuslyöntikisan jälkeen. ViU sai mukaansa kuitenkin yhden pisteen voitettuaan pelin ensimmäisen jakson. Ottelussa palkittiin ViUlaisista ykköspalkinnolla neljä juoksua lyönyt Riika Räsänen ja kakkospalkinnolla Julia Eskman, joka pelasi loistavasti sekä sisä-että ulkopelissä.

ViU - Kirittäret 0 - 1

Pelit jatkuivat kotona Viinijärvellä jo yhden päivän levon jälkeen ja kauden ensimmäiseen kotiotteluun vieraaksi saapuivat Jyväskylän Kirittäret

Ensimmäisellä jaksolla vieraat olivat johdossa vielä kotijoukkueen tullessa neljännen jakson tasoittavalle sisävuoroon. Joukkueen loistava nousu kahden palon tilanteessa toi pelin tasoihin ja voittojuoksukin oli jo hilkulla. Tuomareiden tulkinnan mukaan ViU:n pelaaja kuitenkin esti kiinniottajaa kotipesässä. Jakso päättyi tasalukemiin, mutta tarjosi viihdettä kerrakseen.

Toisella jaksolla Kirittäret onnistuivat puhkaisemaan kentän pariin otteeseen kunnareiden arvoisesti ja saivat siitä hurmoksen päälle sekä usean juoksun etumatkan, jota kotijoukkue ei onnistunut enää kirimään kiinni. Ottelu päättyi vieraiden voittoon 0-1 (6-6, 4-13).

Kakkospelijohtaja Maria Monosen mukaan ensimmäinen viikko oli tiukka ja viikon huili peleistä tarpeen. "Joukkue osoitti hienosti, että takaa-ajostakin pystytään nousemaan. Vielä kun pienet virheet kun saadaan pois, niin tiedetään että pystytään voittamaankin", Maco summaa ja sanoo, että seuraavassa pelissä 12.6. joukkue on taas iskussa ja yleisölle luvassa tasokasta pesisviihdettä tarjolla. Ottelu pelataan Viinijärvellä kello 15 ja vastustajaksi saapuu Kuusankosken Puhti