Naiset nousivat taisteluvoittoon Kiteellä

31.5.2023

Pinja Koivuselkä ratkaisi jännitysnäytelmän

Viinijärven Urheilijat haki tärkeät pisteet naisten suomensarjan paikalliskamppailusta Kiteeltä jaksopistein 1-2 supervuoroparin jälkeen. Avausjakso Kiteelle 3-2 ja toinen jakso Viinijärvelle 2-3. Supervuoropari Pinkeille peräti 4-5 oltuaan tappiolla jo 4-0. Niilo Hirvosen ottamassa kuvassa juhlitaan Pinja Koivuselän ratkaislulyöntiä ja kunnaria.

Tasaiset jaksot

Avausjakso siis kotijoukkueelle 3-2. Ulkopeli toimi ajoittain tosi hyvin ja se joutui välillä koville. Kotijoukkue Kitee pelasi ihan uudella ilmeellä ja onnistui siinä hyvin. Viinijärven sisäpeli tökki todella pahasti ja tilanteiden rakentelu oli vaikeaa. Avausjakso täysin ansaitusti kotijoukkueelle.

Toinen jakso noudatti täysin samaa kaavaa. Viinijärven tullessa kolmannen tasoittavalle oltiin tappioasemassa 2-0. Uusittu lyöntijärjestys rupesi kuitenkin pikkuhiljaa toimimaan ja pysyttiin oikeissa ratkaisuissa. Pelissä niukasti lyömään päässyt jokeri Jenna Storhammar löi koppareiden eteen ja Rilla Mehtätalo juoksi ensimmäisen juoksunsa pinkkipaidassa. Heti perään Hertta Kohosen kumuri painui taakse 2-kopparin eteen ja Martta Muuttoranta syöksyi tilanteeksi 2-2.

Martta Puhakka ratkaisi toisen jakson

Neljännelle tasoittavalle tuli päättäväinen ViU. Hyvin pelanneet Pilvi-Maaria Taurama ja Aamu Riissanen järjestelivät etupesät täyteen. Jokeri Ada Vattulainen järjesteli kuolleettoman ajolähtötilanteen. Tähän paikkaan aikalisä ja mailan varteen Martta Puhakka. Heti ensimmäisellä pallo kakkoskopparin eteen ja Taurama juoksi jaksovoiton 2-3.

Supervuoro tuotti Kiteelle 4-0 johdon

Kitee aloitti sisällä ja jokeri Julia Hacklinin ja Jonna Matikaisen johdolla se näytti jo karkaavan ottelun voittoon.

Pinja Koivuselkä löi takaa läpi.

Viinijärvi tuli supervuoroparin tasoittavalle siis 4-0 tappioasemassa. Vinkkulaiset saivat rakennettua yhden palon ajolähtötilanteen ja sitä ensiksi tuli purkamaan Jenna Storhammar kova lyönti 2-saumaan Aamu Riissasen juostua tilanteeksi 4-1 ja toivo eli. Kuvassa Pinja Koivuselkä valmistautuu ratkaisevaan lyöntivuoroon. Kahdella ensimmäisellä ei vielä ihan kunnolla osunut mutta viimeisellä osui ja kova laaka veto yllätti takakentän ja kenttä rullasi. Martta Puhakka toi 4-2, Ada Vattulainen 4-3, Jenna Storhammar 4-4 ja Koivuselkä juoksi kunnarin ja voiton 4-5 ja riemulla ei ollut rajoja.

Palkitut Aamu Riissanen sekä Pinja Koivuselkä

Kuvassa Pinja Koivuselkä ehtii ennen palloa kolmoselle ja tekee niinsanotun "voittokunnarin". "Tiku" palkittiinkin vierasjoukkueen kakkospalkinnolla. Ykköspalkinnon sai Aamu Riissanen. Kotijoukkueesta Kiteeltä palkittiin Pilvi Hurri ja Julia Hacklin.

Kummankin joukkueen lukkarit Sara Rosti ja Tuuli Riikonen voivat olla myös tyytyväisiä ulkopeliin. Viinijärven Urheilijoista ulkona vahvasti pelasivat 2-polttaja Pilvi-Maaria Taurama sekä kopparikaksikko Aamu Riissanen ja Viivi Hirvonen. Sisäpelissä onnistujiin Pinja Koivuselän lisäksi kuuluivat kärkikaksikko Taurama, Riissanen ja vaihdoissaan onnistunut Ada Vattulainen.

Pelit jatkuvat torstaina 8.6 Viinijärven Pallokentällä

Naisten suomensarjan ottelut jatkuvat Viinijärven osalta ensi torstaina 8.6 klo 18.00 jolloin Pallokentälle saapuu sarjan kärkijoukkue Hamina tutun pelinjohtajan Marko Hovin johdolla.