Kolme sarjapistettä Pohjois-Karjalaan

11.7.2021

Lauantaina 10.7. nuorekas Naisten Maakuntasarjajoukkue otti toisen peräkkäisen voiton voittamalla Valon Jyväskylästä.

Paikallinen Valon joukkue taipui 0-2 (1-6 ja 3-6). ViU:n tytöt esittivät hyvää ja liikkuvaa ulkopeliä ja kun sisäpelissäkin oltiin ratkaisevilla hetkillä kovia, niin kolme sarjapistettä tuliaisina Pohjois-Karjalaan.

Avausjakso pelattiin tihkusateessa, jakson alussa Mona Asikainen kotiutti Ada Vattulaisen ja seuraavassa vuorossa Martta Puhakka löi Asikaisen kotipesään; ViU johti 0-2. Kolmannessa vuorossa Valo kavensi 1-2. Heti seuraavassa vuoroparissa kuitenkin Viinijärven tytöt menivät menojaan Pinja Koivuselän, Asikaisen, Puhakan ja Tua Riissasen lyönneillä. Tilanteeksi 1-6 ja kun lisäjuoksuja ei enään syntynyt, niin jakso ViU:lle.

Toinen jakso alkoi kuumassa auringonpaisteessa samalla tavalla kuin ensimmäinenkin: Asikainen löi ja Vattulainen toi. Kolmannessa sisävuorossa Koivuselkä kotiutti Riissasen ja Asikaisen läpilyönnillä Koivuselkä juoksi tilanteeksi 0-3. Tasoittavalla vuorolla Valo pelasi parhaan sisävuoronsa ja kavensi jakson 2-3. Neljännen alussa ViU teki vielä kolme juoksua ja näin jakso Viinijärvelle 3-6 ja koko ottelu 0-2.

Viinijärvellä oli onnistujia laajalla rintamalla. Kärkikaksikko Ada Vattulainen ja kakkospalkittu Pinja Koivuselkä onnistuivat hienosti kärjen tehtävässä. Pinja Vattulainen onnistui hyvin vaihtolyönneissään ja kovimpana tykkinä oli ykköspalkittu Mona Asikainen, joka löi etenijän kotipesään viidesti. Hertta Kohonen oli mainiolla pelipäällä vaihtotilanteissa. Ulkopelissä lukkari Ada Reijonen, 1-vahti Asikainen ja kopparit Viivi Hirvonen ja Ada Vattulainen pelasivat vahvasti ja koko yhdeksikkö voi olla tyytyväinen peliin.

Joukkue jatkaa pelejään jo maanantaina 12.7. vierasottelulla JoMaa vastaan.