Junioripäällikön palkkaamiseen OKM seuratuki

1.5.2019

ViU ottaa ison askeleen junioritoiminnan kehittämisessä

Seuraamme voidaan palkata päätoiminen junioripäällikkö. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt seurallemme 13 500€ palkkatukeen osoitettua seuratukea.

ViU:n tavoitteena on kehittää niin juniorisarjoissa kilpailevien pelaajien kuin myös harrastuksenaan pelaavien pelaajapolkua. Tämä vaatii myös valmentajapolun vahvistamista niin, että seuralla on riittävät resurssit osaaviin ja motivoituneisiin valmentajiin ja ohjaajiin.

Seuratuella pakataan puolipäivätoiminen junioripäällikkö

Junioripäällikön tehtävänä on kehittää seuran juniorityötä laadullisesti. Uskomme, että laatuun panostaminen tulee nostamaan harrastajamääriä ja myös lisäämään harrastajien tyytyväisyyttä ja seurauskollisuutta. Tulevan junioripäällikön roolina on kehittää ja koordinoida valmennusta, kehittää kasvavalle seuralle toimivat konseptit ja pelaajapolut myös nuorille harrastepelaajille.

Nyt myönnetty tuki on kaksivuotinen. Tosin vuodelle 2020 tulee tehdä jatkohakemus. Tänä aikana ViU:lla on mahdollisuus lisätä harrastajamääriä niin, että maltillisten harrastajamaksujen korotusten kanssa junioripäällikön palkkarahat saadaan vakiinnutettua.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi tänä vuonna liikunta- ja urheiluseuroille yhteensä 3,7 miljoonaa euroa seuratoiminnan kehittämistukea.

OKM:n tiedotteessa kerrotaan, että ”Seuratuen avulla lisätään lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia sekä tuetaan paikallista seuratoimintaa ja liikunnallisen elämäntavan edistämistä. Avustuksella kehitetään myös vapaaehtoistyötä seuroissa” ja että ” Palkkaushankkeisiin avustuksia myönnettäessä etusijalla ovat hankkeet, joissa seuraan palkataan ensimmäinen työntekijä”.