Joulukuun vieraana seuran puheenjohtaja Mira Loponen

19.12.2022

Kiireinen vuosi joka toi mukanaan paljon hienoja asioita

Näin joulun alla oli Mirallakin vähän aikaa hengähtää ja puhella kuluneesta vuodesta.


Lady pesiksen kautta puheenjohtajaksi

Tulin Viinijärven Urheilijoiden toimintaan mukaan 2007. Johtokunnassa aloitin vuonna 2014 ja puheenjohtajan nuijan otin vastaan 2017 seuran entiseltä puheenjohtajalta Jukka Rummukaiselta. Aluksi toimin superpesisjoukkueen markkinointitiimissä, jonkun aikaa myös varapuheenjohtajana ja pelailin lady-pesiksessä, joka vieläkin kuuluu minun harrastukseeni.

Hyvin olen viihtynyt seurassa, vaikka raskaitakin aikoja on ollut ihan riittävästi. Superpesiksestä luopuminen vaikutti heti junioripelaajien määriin, jotka tippuivat. Vanhemmilla oli hätä lasten harrastuksista, pystytäänkö seurana takaamaan junioreille toimintaa myös jatkossa. Itsekin kun olin melko uusi eikä ollut vielä ympärillä kontakti verkostoa, niin välillä oli voimaton olo. Työkaluja ei ollut riittävästi ja taustalla paine seuran voimassaolosta. Mutta niistäkin vuosista selvittiin yhteistyöllä.


Seura voi hyvin ja kehittyy yhdessä eteenpäin

Vuoden aikana on tapahtunut valtavasti ja isoja asioita. Perusasiat ja rutiinit toimivat, joten katseet on käännetty tulevaisuuteen eli seuran kehittämiseen. Kunnarileiri oli tottakai iso osa meidän vuoden toimintaa ja oli hieno seurata kaikkien sitoutumista seurassa aina johtokuntaa myöden, ja kaikilla seurassa on kova usko tulevaisuuteen. Uusia perheitä ja pelaajia tullut mukaan toimintaan ja lisäksi uskotaan lähivuosina naisten edustusjoukkueen nousuhaaveisiin.

Tulevat vuodet

Paljon töitä ja samaan aikaan huikeat kehittymismahdollisuudet ja en tiedä mitään, mikä ei olisi mahdollista toteuttaa.

Onnistuttiin

Luomaan uusia suhteita yhteistyökumppaneihin ja suuntaamaan toimintaa heihin syvemmin ja oikealla tavalla. Aikaisemmin toiminta ollut lapsenkengissä. Liperin Kunnan kanssa on myös hienosti kehitetty toimintaa ja se on meille tänä päivänä entistä tärkeämpi. Myös Pesäpalloliiton itäisen alueen kanssa on toimintaa kehitetty ja saatu tärkeää apua. Kokonaisuudessaan olemme saaneet verkostoa laajentumaan ja löytäneet uusia kontakteja.


Haluaisin nähdä

"Haluaisin nähdä sellaista henkeä, että tehdään asiat niin hyvin, että kaveri näyttää hyvältä" on sitten kysymys harjoituksista tai seuran eri tehtävistä.

Mitä Viinijärven Urheilijat on antanut

Olen oppinut aikuisiällä ihan uuden lajin, enkä olisi ikinä pystynyt tekemään työelämässä asioita mitä olen saanut seuratoiminnassa toteuttaa ja tehdä. Ystäviä on tarttunut matkaan mukaan, valtava kirjo tunteita, huikeita onnistumisia ja välillä synkkää epätoivoa. Nämä on kuitenkin on aina käännetty voitoiksi. Lisäksi missään en ole saanut tehdä töitä näin monen henkilön kanssa, mitä Viinijärven Urheilijoissa.

Haluan nähdä

kun naiset nousee ykköspesikseen ja seuraava puheenjohtaja jatkaa työtäni ja nostaa sen aivan uudelle "levelille" huikealla tavalla.

Suosikkipaikkani 

on seurata toimintaa takarajatuomarina - silloin en ole puheenjohtaja vaan tuomari. Lisäksi sieltä näkee yleisesti koko ottelutapahtuman toimintaa.

Kolme asiaa Viinijärven Urheilijoista

Makkara, ylpeys seurasta (saa olla mukana isoa osaa), merkityksellisyys (monella tasolla)      

Toivon seuralle

Harjoitusmahdollisuudet "fasiliteetit", jossa jokainen joukkue saisi harjoitella huippuolosuhteissa.

                                                                                                                                                                                  

Seura 2030 luvulla

Tasavertaisena nykyisten huippuseurojen kanssa ja mitä useampi seura on ympärillä niin sitä parempi. Pystytään yhdessä tarjoamaan elämyksiä ja osallistumismahdollisuuksia isommalle joukolle, jolloin keskinäinen kilpailu nostaa lajin tasoa paikallisesti.

Lisäksi haluan toivottaa kaikille

Hyvää ja rauhallista Joulua ja yhteistä menestystä kaudelle 2023.

Miran lopputekstiin on hyvä samaistua ja kiittää haastattelusta.

Terveisin Maksu