Johtokunta linjasi kevään tärkeitä asioita

4.4.2020

Hei kaikille!

Yhteisen pesiskesän alkua saadaan tänä vuonna odottaa vielä tovi. Vaikka varsinaiset harjoitukset ovat tauolla tehdään taustalla suunnittelutyötä ja valmistautumista tulevaan aktiivisesti.

Tämä tilanne tulee koskettamaan meistä jokaista varmasti jollain tavalla työn, harrastuksen, talouden tai terveyden näkökulmasta. Silti uskon että pääsemme vielä nauttimaan porukalla mahtavista pesiselämyksistä, ennemmin tai myöhemmin.

Johtokunta linjasi 2.4. sähköposti- ja whatsapp-kokouksessaan kevään tärkeitä asioita.

Ajatuksena tietysti on, että pelit ja harjoitukset päästään aloittamaan tänä kesänä jollain aikataululla. Nykyiset rajoitukset ovat voimassa 13.5. saakka, ja sitä mekin pidämme normaalin toiminnan käynnistymisen päivämääränä. Toki seuraamme tarkasti mahdollisia uusia ohjeita ja ilmoittelemme kaikista muutoksista aktiivisesti seuran kanavissa. Pesäpalloliiton sarjatoiminta on tällä hetkellä linjattu alkamaan 1.6.

Seuran kevätkokous pidetään heti, kun mahdollista. Muita johtokunnan kokouksessa päättämiä asioita lyhyesti alla.

Kausimaksut (pelaajapaketit) poikkeustilanteessa

Pelaajapakettien hinnat pidetään ennallaan, mutta maksuaikaa pidennetään elokuun loppuun. Kauden lopuksi päätetään tehdäänkö mahdollisia palautuksia. Voidaan myös päättää siirtää maksuja hyvitettäväksi seuraavalle kaudelle. Seuralla on jo voimassa oleva ohje, että kauden lopuksi jääneet varat jyvitetään per pelaaja ja pelaajan vaihtaessa ikäluokasta toiseen, hänen mukanaan siirtyy myös tämä jyvitetty osuus uuden joukkueen käyttöön. Seura ei kuitenkaan ohjeista keräämään isoja summia ”ylimääräistä” rahaa siirreltäväksi.

Yllä mainitulla päätöksellä varmistetaan se, että kauden mahdollisesti lähtiessä käyntiin, joukkueilla on myös taloudellinen valmius jatkaa harjoituksia, osallistua sarjoihin ja leireille. Pelaajapaketit ovat joukkueiden omaa rahaa. Niistä on tilitetty pääseuralle jäsenmaksujen osuus (junnut 10, aikuiset 25 euroa). Loppusumma on joukkueella itsellään normaalisti käytettävissä tämän kauden kuluihin.

Jos perheen taloudellinen tilanne vaatii, niin junioreiden kannattaa hakea tukea stipendirahastosta. Tietoja rahastosta ja hakemisesta https://www.viu.fi/seura/stipendirahasto/

Naperopesismaksujen osittainen hvyitys ja tapa päätetään, kun kesän harjoitusten tilanne selviää. Virallinen naperokauden lopetus on 31.5., mutta kauden jatkamista harkitaan vielä lähempänä kesää.

Harrastepesismaksujen osalta päätökset maksun suuruudesta tehdään, kun harjoitukset mahdollisesti saadaan alkamaan.

Lisenssit

Junioreiden lisenssit maksetaan normaalisti. Lisenssiin kuuluvan vakuutuksen piiriin kuuluu myös itsenäinen lajinomainen harjoittelu.
Aikuisten lisenssejä ei vielä makseta, koska sarjojen aloituksesta ei ole vielä varmuutta. Lisenssien ostoa varten tiedot kerätään jo valmiiksi odottamaan, että maksu voi tapahtua nopeasti tarvittaessa.

Vakuutukset

Jos pelaajalla (juniori tai aikuinen) on oma vakuutus, niin sen numero tulee toimittaa joukkueenjohtajalle. Näin voidaan tarvittaessa todentaa, että kaikilla joukkueessa on vaadittavat vakuutukset. Meillä on seurana velvollisuus huolehtia, että vakuutukset ovat kunnossa, tavalla tai toisella.


Muuta:

  • -  ViUn pesiskoulua ei ole peruttu. Vaikka koulu- ja päiväkotikierroksia ei voida suorittaa, niin markkinointi tehdään mahdollisimman tehokkaasti muilla tavoin. Jokainen voi omalta osaltaan viedä sitten viestiä, kun aloitukselle saadaan varmistus.
  • -  Omatoimiharjoitukset ovat suurimmassa osassa joukkueita pyörähtäneet jo hyvin käyntiin. Junioripäällikkömme Tuukka on valmentajien käytettävissä harjoitusten suunnitteluun ja seurantaa ideoimaan. Kannustamme myös omaehtoiseen liikuntaan kaikilla tavoilla.
  • -  Seuran tuomarivastaavaksi tulee Tuukka Martikainen. Tuomarivastaavan tehtävä on erillinen työ, johon ei käytetä junioripäällikön työaikaa.

    Tuukka koordinoi koko seuran tuomarikoulutukset ja tuomaritoiminnan. Nythän kaikilla on mahdollisuus suorittaa tuomarikortti etänä.

Lue lisää linkistä: https://www.pesis.fi/savo-karjala/toiminta/tuomaritoiminta/

  • -  Seuran kirjurivastaava on Miia Solaranta. Hänelle tarvitaan kaveriksi vapaaehtoisia kirjureita hoitamaan esim. Suomensarjan pöytäkirjat. Tehtävään koulutetaan seuran toimesta. Toivoisimme, että vanhemmat lähtisivät mukaan tähän rinkiin. Tulevaisuudessa tarvitsemme teitä pitämään pöytäkirjoja nykyisten junnujen aikuisten peleihin! Ilmoittaudu Miralle kuun loppuun mennessä, niin aloitamme koulutusten järjestelyn.
  • -  Kevättalkoiden ajankohtaa ei ole vielä päätetty. Kentän, kuuluttamon ja kioskin siivoaminen on haasteellista kokoontumisrajoitusten vuoksi. Seura ei kehota ketään riskeeraamaan terveyttään. Sarjat eivät kuitenkaan pääse alkamaan ennen 1.6.

  • -  ViU-pesis seuralehti ilmestyy toukokuun puolessa välissä

Lopuksi

Viinijärven Urheilijoilla on kaikesta huolimatta hyvä tilanne. Olemme voineet jatkaa varainhankintaa rajoituksista huolimatta, ja pienellä porukalla hoidettavia talkoita on vielä tehtäväksi halukkaille. Tämä erikoinen kevät on meille myös mahdollisuus rauhassa tehdä kehitystyötä ja katsoa eteenpäin seuraavan kauden alkuun.

Olkaamme siis valmiina, kun kausi lähtee käyntiin. Harjoittelu ja muu valmistautuminen on nyt erityisen paljon kiinni jokaisen omasta motivaatiosta itsenäiseen harjoitteluun. Siihen saa tukea omalta valmentajalta ja junioripäälliköltä.

Aurinkoisesta pesiskesästä haaveillen,

Johtokunnan puolesta

Mira Loponen

Puheenjohtaja