Haettiin kolme pistettä Kämärin kentältä

22.8.2021

ViU:n naisten maakuntasarjajoukkue haki lauantaina kolme sarjapistettä Varkaudesta Kämärin kentältä. Jaksot Viinijärvelle 1-3 ja 7-11.

Avausjaksolla Pinja Koivuselkä iski Ada Vattulaisen kotipesään, seuraavana oli vuorossa Jokerina pelannut Minja Tanskanen, jonka merkattu lyönti saatteli Koivuselän kotipesään ja tilanteeksi 0 - 2. Varkaus tuli vielä yhden juoksun päähän. Neljännessä vuoroparissa Tanskanen kotiutti Vattulaisen. Varkauden tasoittavan vuoron Viinijärvi kesti hienosti Lukkari Mette Hiltusen johdolla.

Toisen jakson ensimmäisen vuoron jälkeen tilanne oli 3-2. Toisessa vuoroparissa Varkaus teki kaksi lisää ja numeroiksi 5-2. Ada Vattulainen löi kakkospuolelta pallon maisemiin ja kiersi kunnarin ja numerot 5-3. Samassa vuorossa Minja Tanskanen ja Viivi Hirvonen löivät molemmat kaksi juoksua. Kolmannessa vuorossa Varkaus kavensi 6-8. Viivi Hirvonen löi seuraavaksi kunnarin ja kaksi tavallista ja tilanne 6-11. Varkaus teki vielä yhden juoksun ja loppulukemat 7-11.

Viinijärveltä palkittiin Ada Vattulainen, joka toi peräti kuusi juoksua sekä jokeri Minja Tanskanen, joka kotiutti neljästi. Viivi Hirvonen löi kuusi juoksua.

ViU:lla on vielä pelaamatta runkosarjassa ottelu KiPa:a vastaan. Tällä hetkellä ViU on viides, mutta JoMa ja KiPa ovat sarjakärjessä edellä niin, että vinkulla ei ole mahdollisuutta nousukarsintoihin tällä kaudella. Silti sunnuntaina 22.8. lähdetään kipattaria Pallokentällä tosissaan haastamaan.

Sarjajärjestelmän mukaan pelataan kaksinkertainen runkosarja. Runkosarjan jälkeen 1. ja 2. pelaavat noususta suomensarjaan kaudelle 2022. Nousuun vaaditaan kaksi voittoa. Nousukarsintaotteluiden lopulliset pelipäivät sovitaan joukkueiden kesken heti runkosarjan päätyttyä. Kotiedun nousukarsintoihin saa runkosarjan voittaja.